Tenisz
Fucsovics Márton

Egymásért küzdöttünk

Publikálva: 2017.06.07 Frissítve: 2017.06.07 Kézilabda

Tóth Eszterrel, az MTK Budapest női kézilabdacsapatának irányítójával értékeltük a kék-fehérek idei szereplését.

– Tudsz örülni a kilencedik helynek?

– Ha decemberben kérdezel, azt mondtam volna, hogy szuper, de azért most van kis hiányérzetem. Lehetett volna jobb is, a hetedik hely se volt elérhetetlen, így azért kicsit fájó.

– Az idei szezont nagyjából három részre lehet osztani: a balul sikerült őszre, a nagy tavaszi menetelésre, és az utolsó öt meccsre. Haladjunk kronológiai sorrendben: mi hiányzott az ősszel?

– Nyáron egy teljesen új társaság találkozott, várható volt, hogy eleinte nem úgy fog menni a játék, ahogy reméltük Mindezek ellenére is szerepelhettünk volna jobban, amennyiben összeáll a védekezésünk, és van mögötte kapusteljesítmény. Sajnos nem így alakult, szerintem ennek tudható be a rossz kezdés.

– Télen valami nagyon megváltozott, mintha kicserélték volna a csapatot. Mi történt?

– Sokat beszélgettünk, tisztáztuk, hogy mindenképpen változtatnunk kell: a mentalitásunkon, a védekezésünkön, a támadáson, mindenen. Nagyon kemény munkába fogtunk – a Ferencváros segítségével, ennek a gyümölcse volt a tavaszi sikerszéria.

– Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Bármelyik tavaszi meccsre, kivéve az utolsó ötöt. Nehéz bármelyiket kiemelni, mindig volt valami pozitívum, mindig egymásért küzdöttünk, öröm volt a pályán lenni.

– Ahogy te is említetted, az utolsó öt meccsen nem igazán jött ki a lépés. Elfáradtatok?

– Rengeteg erőt kivett belőlünk a tavaszi menetelés, szerintem ez jött ki itt a végén. Ráadásul megnyugodtunk, miután biztossá vált a bennmaradás.

Neked személy szerint hogy sikerült ez a szezon?

– Nehéz volt a kezdet, nagyon mélyről jöttem. Az előző két szezonban eleinte sérült voltam, aztán kevés játéklehetőséget kaptam, ami nagyon megviselt, testileg és lelkileg egyaránt. Itt viszont sokat javultam szezon közben, a vége felé már a régi önmagamat idéztem. Persze még van hova fejlődni, van mit csiszolni.

– Idén nyáron nem lesz olyan nagy játékosmozgás, mint egy évvel korábban, együtt marad a csapat magja. Szerinted mire lehettek képesek a következő szezonban?

– Nagyon örülök, hogy megmarad a csapat gerince, ez mindenképpen biztató. Remélem, hogy jövőre már nem a kiesés elől kell menekülnünk, sőt, szeretnék még egy kicsit előrébb végezni. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!