Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Túl az első próbán

Publikálva: 2016.08.03 Frissítve: 2016.08.10 Kézilabda

A tavalyi ezüstérmes Ferencváros ellen játszotta első felkészülési mérkőzését az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

MTK Budapest – FTC-Rail Cargo Hungaria 24-33 (13-14)
Elektromos Csarnok, 300 néző

MTK Budapest: Vig, Putz – Szádvári, Stranigg, Frankovics, Tóth E., Blaubacher, Kovács G., Nyikolajenko, Hosszu, Juhász E., Gorilszka, Dakos, Slakta
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Bíró – Faluvégi, Hornyák, Kovacsics, Ladics, Lukács, Mészáros, Monori, Mód, Schatzl, Szarka, Szekeres, Szucsánszki, Zácsik
Vezetőedző: Elek Gábor

Felkészülési mérkőzéshez képest rengeteg, talán 300-nál is több néző várta az Elektromos Csarnok lelátóin az MTK Budapest – FTC Rail-Cargo Hungaria találkozót.

A kék-fehéreknek a keddi volt az első idei edzőmeccsük, míg Elek Gábor együttese már kétszer megmérettette magát Erdélyben.

Tovább nehezítette Golovin Vlagyimir dolgát, hogy nem számíthatott sérülés miatt Horváth Dórára és Szandai Martinára, illetve az ifjúsági világbajnokságról vasárnap hazatérő, így még szabadságát töltő Háfra Noémi, Hlogyik Petra kettősre.

Mindezek ellenére a hazaiak kezdték jobban a találkozót, Lana Frankovics védhetetlen lövésekkel szomorította Szikora Melindát, míg a túloldalon Vig Vivien hárította egymás után a ziccereket. Az első húsz percben szinte végig a kék-fehérek vezettek egy-két góllal.

Bár a felkészülési meccsekből – pláne a legelsőből – nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de a találkozó első harmada több mint biztató volt. Ezt követően lassan magára talált, a légiósait leszámítva a legerősebb csapatával pályára lépő FTC, és a szünetben már 13-14-et mutatott a vadonatúj eredményjelző.


A második játékrész rémálomszerűen kezdődött – már amennyiben egy tét nélküli mérkőzés esetében lehet ilyen jelzőt használni –, a kék-fehérek mintha bennmaradtak volna az öltözőben. A Ferencváros szinte akadálytalanul jutott át a hazai védelmen, míg a túloldalon a frissen igazolt Bíró Blanka mintha megbabonázta volna Golovin Vlagyimir lányait.

Így történhetett meg, hogy egészen a 40. percig kellett várni az első MTK-s gólra – amely egyébként az Ipress Center-Váctól érkező Tóth Eszter nevéhez fűződött. Önmagában azonban ez sem volt elég a boldogsághoz, a félidő derekán már tizenegy góllal is vezettek a vendégek.

Golovin Vlagyimir sokadik időkérése már meghozta gyümölcsét, rendezte sorait a kék-fehér csapat, és kozmetikázni tudott az eredményen.

A találkozó 33-24-es ferencvárosi győzelemmel ért véget, legközelebb pénteken, az Ipress Center-Vác ellen lépnek pályára az MTK-s lányok.

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!