Atlétika
Krizsán Xénia

Tovább tart a jászberényi átok

Publikálva: 2016.11.20 Frissítve: 2016.11.21 Röplabda

Otthon tartotta a három pontot a JRK.

Jászberényi RK – MTK Budapest (14, 17, – 27, 18)

JRK: Borsos, Takács B., Gardovics, Szlijepcsevics, Pintér A., Bleicher R.
Csere: Ivkovics (liberó), Harmath, Bleicher N.
Vezetőedző: Braniszlav Franics

MTK Budapest: Szűcs K., Lakatos E., Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Tímár E. (liberó), Deli, Zolnai, Kilyénfalvi, Horváth Z., Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

A női röplabda NB I hatodik fordulójában az MTK Budapest a Jászberényi RK otthonába látogatott.  A hazaiak az UTE, a vendégek pedig a LINAMAR-Békéscsabai RSE ellen szenvedtek 3-0-ás vereséget pénteken, így mindkét oldalon nagy szükség volt a pontokra.

A jászberényiek játékán nyoma sem volt a hétközi edzőváltásnak: Pintér Andrea és társai erőtől és önbizalomtól duzzadva léptek pályára a fásultnak tűnő fővárosiak ellen. Hiába kért időt Alberto Salomoni előbb 4-0-nál, majd 11-2-nél, a hazaiak megállíthatatlannak bizonyultak. Ivkovics minden labdát összeszedett, Szlijepcsevics elemi erejű támadásaira pedig nem volt ellenszere a kék-fehéreknek. Bár a játékrész végéhez közeledve kicsit kozmetikázni tudtak az eredményen a vendégek, végül simán nyerte azt a JRK (25-14).

A második szettben már egy bátrabb, összeszedettebb MTK Budapest lépett pályára, eleinte úgy tűnt, ezúttal lépést tud tartani ellenfelével a fővárosi gárda. Ez azonban nagyjából csak az első technikai szünetig volt elmondható, ezt követően fordítani tudott Braniszlav Franics együttese, majd szépen, lassan bedarálta a kék-fehéreket (25-17).

A harmadik játszma rendkívül hullámzó játékot hozott: már 7-3-ra is vezetett a JRK, mikor a vendégek sebességet váltottak, majd fordítottak (7-12). Ezt követően egy darabig ismét a hazaiak irányítottak, de Alberto Salomoni együttese másodszor is vissza tudott jönni a meccsbe: 17-19-nél már Braniszlav Franicsnak kellett időt kérnie. A hajrához közeledve fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok, de végül a vendégek bírták jobban az idegek harcát és szépítettek (27-29).

A negyedik szettben hamar elhúztak a hazaiak, Alberto Salomoninak már 4-1-nél időt kellett kérnie, hogy rendezze csapata sorait. Bár a kék-fehérek küzdöttek, mentek előre becsülettel, időnként úgy tűnt, hogy az előző játszma sokat kivett belőlük. A jászberényiek azonban nem lassítottak, magabiztos játékkal zárták a szettet és így a mérkőzést is (25-18).

Ez azt jelent, hogy tovább tart a jászberényi átok: a kék-fehérek tavaly háromszor jártak a Bercsényi úti csarnokban, és egyszer sem tudtak nyerni. Talán idén, a rájátszásban. 

Alberto Salomoni: – Csalódott vagyok. Nem a vereség, hanem a mutatott játék miatt. Jól kezdtük a szezont, de időközben elvesztettük az egyéniségünket, már nem voltunk elég agresszívak, nem küzdöttünk elég keményen. De nem panaszkodom, dolgozunk tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!