Atlétika
Jankovics Dániel

Tóth Krisztián pozitívan látja a helyzetét

Publikálva: 2020.10.29 Frissítve: 2020.10.29 Cselgáncs

Nem úgy sikerült a budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-verseny, ahogyan azt az MTK Budapest klasszis dzsúdósa, Tóth Krisztián szerette volna. Ő azonban mégis elégedett a történtekkel, hiszen felmérhette, jó állapotban van.

Hosszú kihagyás után a Budapesten múlt héten rendezett olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon szoríthattunk ismét a világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozónkért, Tóth Krisztiánért (90 kg). Az első kört még sikerrel vette a brazil Marcelo Gomes ellen, a második fordulóban viszont már nem bírt az későbbi győztes orosz Mihajl Igolnyikovval, így idő előtt búcsúzott az erőpróbától.

– Jó formában éreztem magam, remekül felkészültem, mégis kérdőjelekkel vágtam neki a versenynek, hiszen nemzetközi megméretések hiányában nem tudtam, hol is tartok valójában a többiekhez képest. Egyébként pozitívan tekintek a történtekre, mert az orosz ellen is jól dzsúdóztam; taktikai meccs volt, egy pillanatra kihagytam, elestem, ennek tudható be a vereség. Azt hiszem, a küzdősportban ez megesik. Csak azt sajnálom, hogy a vigaszágon nem folytathattam a menetelést, mert az remek lett volna edzésnek. Jelenleg hatodik vagyok a világranglistán, az olimpiai helyem tehát biztos, az a fontos, hogy a lehető legjobban felkészüljek addig – nyilatkozza Tóth Krisztián.

Krisztián és Mihajl egyébként ismeri egymást; Budapest előtt legutóbb két éve, az Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-viadal döntőjében találkoztak – ott is Igolnyikové lett a győzelem.

– Arra a mérkőzésre csak amiatt mentem fel, hogy megtapasztaljam, milyen vele szemben küzdeni. Begyulladt ugyanis a bal vállam, képtelen voltam fogni a kezemmel. Jól is jött most, hiszen tudtam, mit kell csinálnom ellene. Viszont nagyon kellemetlen balos cselgáncsozó, a hozzá hasonló stílusú riválissal pedig ritkán küzdök itthon.

Klasszisunk jelenleg Tatán táborozik a felnőttválogatottal; több ország együttese maradt itt a Grand Slamet követően. Hogy tekint a folytatásra?

– Kicsit tartok a World Tour-sorozat folytatásának mikéntjétől, de nem az én feladatom ezzel foglalkozni. Csak azzal törődöm, hogy készen álljak arra, amikor azt mondják, menni kell. Tőlem rég nem látott technikát kezdtem újra alkalmazni, próbálom az ellenfeleimet bal oldalról is meglepni. Az állóképességem rendben van, a technikáimat kell pontosítani és fejleszteni. A jelenleg is zajló edzőtáborban maradt néhány igazán ütőképes riválisom, és szerencsére remekül szerepelek presztízscsatákon. Összességében mindent pozitívan látok, gőzerővel készülök a november 19-én kezdődő Európa-bajnokságra, és csak remélhetem, hogy megtartják az eseményt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!