Atlétika
Jankovics Dániel

Cselgáncs: Tóth Krisztián ötödik a világranglistán

Publikálva: 2024.08.27 Frissítve: 2024.08.27 Cselgáncs

A magyarok közül MTK Budapest cselgáncsozója, Tóth Krisztián foglalja el a legelőkelőbb helyet az aktuális világranglistán.

A párizsi olimpia után a legjobb cselgáncsozók hamarosan visszatérnek a küzdőtérre, ebben az esztendőben még négy World Tour-versenyt rendeznek, sorrendben Zágrábban, Abu-Dzabiban, Tokióban és Tel-Avivban – írja a judoinfo.hu, amely az aktuális világranglistára is felhívja a figyelmet.

A világranglistán jelenleg összesen ötvenkilenc magyar dzsúdóst jegyeznek. A pontszámokat mindig a mögöttünk hagyott két esztendő eredményei alapján állapítják meg, így akad a listán olyan versenyző, aki már időközben visszavonult, illetve az is előfordul, hogy egy-egy sportolót két súlycsoportban is jegyeznek.

A mieink közül a legelőkelőbb helyen az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Tóth Krisztián áll, az MTK Budapest harminc esztendős kiválósága ötödik a 90 kilogrammosok között.

Rajta kívül három magyar szerepel még a top 20-ban (52 kg: 6. Pupp Réka, 63 kg: 15. Özbas Szofi, 81 kg: 19. Ungvári Attila).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!