Atlétika
Kulunics Vince

Párizs 2024: Tóth Krisztián lesz az egyik zászlóvivő az olimpia megnyitóünnepségén (VIDEÓ)

Publikálva: 2024.07.08 Frissítve: 2024.07.09 Cselgáncs

Ünnepélyesen esküt tett a párizsi nyári olimpiai játékokra utazó csapat hétfőn, a budapesti Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Az eseményen jelentette be a MOB elnöke, Gyulay Zsolt, hogy Böde-Bíró Blanka kézilabdázó és Tóth Krisztián, az MTK Budapest olimpiai bronzérmes cselgáncsozója fogja vinni a zászlót a megnyitóünnepségen. Klasszis dzsúdósunk elmondta, nagyon meglepte a felkérés.

Tóth Krisztián elárulta: nagyjából három órával tudta csak meg előttünk, hogy ő lesz a zászlóvivő.

– Hatalmas megtiszteltetés, egyben óriási meglepetés volt számomra, eszembe sem jutott, hogy engem fognak erre a feladatra felkérni. Természetesen én ezen nem is vacilláltam egyetlen másodpercig sem. Nagyon nagy örömmel és még nagyobb büszkeséggel fogom vinni a megnyitóünnepségen a magyar zászlót – mondta a fogadalomtételt követően az MTK Budapest kiválósága.

Pánczél Gábor tanítványa a Nemzeti Sport Online videójában beszélt arról, hogy már igencsak rutinos versenyző, hiszen harmadik olimpiájára készül. Emellett megtudtuk tőle, mi történik még a nyitóünnepségig hátralévő két és fél hétben, illetve a céljáról is mesélt Krisztián.

(Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!