Atlétika
Nagy Marcell

Tóth Krisztián is indulhat Dohában

Publikálva: 2020.11.30 Frissítve: 2020.11.30 Cselgáncs

Január 11-től háromnapos verseny rendeznek Katarban.

– A Nemzetközi Judo Szövetség 2021-ben január 11. és 13. között szervezi meg a katari Dohában a Mesterek Tornáját, amelyre az egyes súlykategóriák világranglistáján szereplő harminchat legjobb sportoló kap meghívást. A sportolók jelölésére vonatkozó végleges világranglistát az afrikai kontinensbajnokság (2020. december 20.) után teszik közzé. Remélem, hogy minden érintett judós megfelelő feltételek között készülhet fel a versenyre, és már nagyon várom, hogy januárban Dohában újra magas szintű judót láthassunk! – írta nyílt levelében Marius Vizer, a Nemzetközi Judó Szövetség elnöke.

Várhatóan tíz magyar cselgáncsozó indulhat a rangos megmérettetésen, köztük klubunk kiválósága, Tóth Krisztián is, aki jelenleg hatodik helyen áll a 90 kilogrammosok világranglistáján. Krisztián legutóbb 2018-ban, Kínában szerzett érmet Masters-versenyen, akkor a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 26 éves sportoló nemrég Prágában, az Európa-bajnokságon vett részt, ahol a hetedik helyen zárt. A dohai Masters verseny nagyon fontos állomás a cselgáncsozók számára, hiszen rengeteg olimpiai kvalifikációs pontot lehet gyűjteni ezen a viadalon, igaz, Krisztiánnak már aligha kell izgulnia a tokiói részvétel miatt.

Forrás: judoinfo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!