Karate
Hárspataki Gábor

Tóth Krisztián hetedik lett, Gőz Roland kiesett a dzsúdósok prágai Európa-bajnokságán (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.11.21 Frissítve: 2020.11.21 Cselgáncs

A 90 kilogrammosok mezőnyében Tóth Krisztián a hetedik helyen zárta a prágai Európa-bajnokságot, Gőz Roland pedig az első körben kikapott.

A zárónapjához érkezett Prágában a cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyen egyazon súlycsoportban, a 90 kilogrammosok között az MTK Budapest két versenyzőjéért is szoríthattunk: a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztiánért és az U23-as Eb-aranyérmes Gőz Rolandért.

Ifjabb, 21 éves versenyzőnk, Gőz Roland a világranglista 30. helyezettjével, a szlovák Peter Zilkával küzdött az első körben; a párharc egészen az aranypontig zajlott, ám ott a jóval tapasztaltabb rivális győzött vazari értékű akcióval. Roland búcsúzni kényszerült a versenytől.

Krisztián (világranglista-hatodik) az izraeli Itay Golannal (86.) találkozott a 32 között, és magabiztos ippongyőzelmet aratott.

A folytatásban jöhetett az ötszörös lengyel bajnok Piotr Kuczera (32.), aki az aranypont harmadik percében a harmadik sidóját megkapva veszített Krisztiánnal szemben.

Az elődöntőbe jutásért a Grand Prix- és Grand Slam-versenyen aranyérmes azeri Megyiev Mammadali (5.) következett, aki egy vazarival ezúttal jobbnak bizonyult Tóthnál.

Krisztián a vigaszágban még bízhatott: a 2018-as világbajnok, a ranglistavezető spanyol Nikoloz Serazadisvili elleni hosszabbításba torkolló mérkőzésen végül befejezte az Európa-bajnoki küzdelmeket, és a hetedik helyen zárt.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, PRÁGA
Az MTK Budapest versenyzőinek mérkőzései
A 16 közé

90 kg: Tóth Krisztián–Itay Golan (izraeli) 10–0
90 kg: Peter Zilka (szlovák)–Gőz Roland 7–0
Nyolcaddöntő
90 kg: Tóth Krisztián–Piotr Kuczera (lengyel) 10–0
Negyeddöntő
90 kg: Mehdiyev Mammadali (azeri)–Tóth Krisztián 7–0
Vigaszág
90 kg: Nikoloz Sherazadishvili (spanyol)–Tóth Krisztián 10–0

90 kg, Európa-bajnok: Mihail Igolnyikov (Oroszország) 2. Nemanja Majdov (Szerbia) 3. Beka Gviniasvili (Georgia) és Mammadali Mediev (Azerbajdzsán) ...Tóth Krisztián 7., Gőz Roland helyezetlen

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!