Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tenisz: Jani Réka sima győzelemmel kezdett a romániai Challenger-tornán

Publikálva: 2022.08.02 Frissítve: 2022.08.02 Tenisz

Kedd délelőtt, klubunk teniszezője, Jani Réka egyesben is megkezdte szereplését a romániai Challenger-tornán. Az első fordulóban sima győzelmet aratott, a hazai pályán játszó Briana Szabót verte két szettben.

Hétfőn az MTK Budapest teniszezője, Jani Réka Udvardy Panna oldalán kevesebb mint egy órát töltött a pályán a párosok viadalának első fordulójában, a lányok könnyed sikerrel jutottak a negyeddöntőbe az Iasiban zajló Challenger-tornán. A romániai eseményen játékosunk kedd délelőtt egyesben is megkezdte szereplését a hazai pályán játszó Briana Szabo (WTA: 771.) ellen, a világranglistán elfoglalt helyezések alapján pedig Réka (WTA: 135.) toronymagas esélyese volt az összecsapásnak.

Ennek megfelelően nem okozott neki gondot az első szett megnyerése: az első brékelésére Szabo rögtön válaszolt, 2:1 után viszont Réka magasabb fokozatra kapcsolt, és a következő négy játékkal együtt a játszmát is megnyerte (6:1).

A folytatásban sem változott a játék képe, Jani hamar két fogadóelőnyét is kihasználta, amivel 4:0-s előnybe került. A második szett sem maradt Szabo-brék nélkül, amivel a román versenyző 4:2-re jött fel, teniszezőnk azonban nem hagyta, hogy ennél közelebb kerüljön hozzá ellenfele, és két magabiztos gémmel lezárta a mérkőzést. A nyolcaddöntőben Jani a Papamichail (görög)–Udvardy Panna összecsapás győztesével fog találkozni.

Salakos Challenger-torna, Iasi (Románia), első kör:
Jani Réka–Briana Szabo (román) 6:1, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!