Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Szurkolói szemmel a Győr elleni mérkőzésről

Publikálva: 2015.04.19 Frissítve: 2015.04.19 Labdarúgás

Kísérletképpen megkértük egyik törzsszurkolónkat, hogy a Ferencváros - MTK Budapest Örökrangadó alatt fogalmazza meg gondolatait, érzéseit, és az írás megjelent honlapunkon. A fogadtatás kedvező volt, így azóta minden meccsen, így a Győr elleni, hazai mérkőzés előtt is kiválasztottunk valakit, akinek írását gyakorlatilag változatlan formában közöljük.

Mindenek előtt őszinte barátsággal köszöntöm a jelen sorokat olvasó MTK-szurkolókat, valamint a más csapatokkal szimpatizáló, de az MTK iránt is érdeklődőket. Egyúttal köszönöm, hogy lehetőséget kaptam véleményem kifejtésére.

Érdekes, és a magyar futballhoz képest az átlagnál magasabb színvonalú meccset láttam. Mindkét csapat játéka tükrözte, hogy mi a törekvése és milyen a jelenlegi helyzete. Amíg a mieink egyértelműen a győzelemre, azaz a minél jobb helyezés elérésére „hajtottak”, addig az ETO játékán látszott a bizonyos fokú fásultság, amely a csapat bizonytalan helyzetéből fakadt. Ennek ellenére a győriek is „odatették" magukat, és ebből jó küzdelem alakult ki, amelyből megérdemelten kerültünk ki győztesen.

Megnehezítette a győzelmünket, hogy Kanta Józsi már a meccs elején, majd később Thiam, Vuki és Csiki is megsérült. Nagyon kérdéses, hogy milyen súlyos a sérülésük, hogy kinek és mennyit kell esetleg kihagynia, mindez pedig negatívan hathat a következő, nem könnyű meccsekre.   

Nekem egyénileg Thiam, Vass Ádi, Baki és Csiki játéka tetszett a legjobban. Ezzel szemben néhányan messze a formájuk alatt teljesítettek. Sajnos Garami mesternek kicsi a merítési lehetősége, mert különböző okok miatt kevés játékos áll rendelkezésre, ami leginkább a belső védőknél látszik. Érthetetlennek és értelmetlennek tartom azt a vezetői döntést, amelynek értelmében azok a játékosok, akik nem írtak alá új szerződést, nem játszhatnak. Ez csak és kizárólag a saját csapatunkat hozza nehéz helyzetbe, mivel szükség lenne a játékukra a szerződésük lejártáig!

A játékvezetéssel kapcsolatban az a véleményem, hogy Solymosi néhány kisebb, minket sújtó ítélete mellett volt egy kérdéses, fajsúlyos döntése is. Gondolok itt a Győr góljára, amelyről nem tudok egyértelműen állást foglalni, mert nem lehetett jól látni, hogy Priskin lesről indult-e vagy nem

Összegzésül azt mondhatom, hogy a tegnapi meccs és teljesítés alapján továbbra is reális esélyünk van a „végelszámolásnál" valamelyik dobogós hely elérésére, annak ellenére, hogy riválisaink (Fradi, Loki) is nagy erőket mozgósítanak ugyanezen okból.

Ujlaki Péter

Korábbi írások szurkolói szemmel:
Ferencvárosi TC - MTK Budapest
MTK Budapest - Lombard Pápa Termál FC
Dunaújváros PASE - MTK Budapest

 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!