Atlétika
Jankovics Dániel

Szoros győzelem

Publikálva: 2015.03.15 Frissítve: 2015.03.15

Bár már korábban eldőlt, mostanra matematikailag is bizonyossá vált, első, vagy második helyen zárja az alapszakaszt a Nyugati-csoportban a gárda. Küzdelmes mérkőzés volt, de a kissé mérsékeltebb játék dacára is hozta a győzelmet a csapat.

MTK Törökbálint - Falco II.  81-73 (18-21, 27-17, 13-12, 23-23)

Törökbálint Sportközpont, 300 néző

Statisztikai lap.

A mérkőzés kezdete előtt örömmel konstatáltuk, hogy sok néző választotta szombat esti programnak a törökbálinti kosárlabda mérkőzést. Már a feldobáskor kitűnő volt a hangulat, és vártuk, hogy a közelmúltban a Bonyhádot és a Baját is legyőző szombathelyi alakulat ellen hogyan muzsikál a hazai csapat.

Nos, három perc után az MTK is elkezdte a mérkőzést, 0-10 volt ekkor az állás. Szerencsére, jött Bódi Ferenc, és egyre-másra szerezte a kosarakat, ő dobta a csapat első 10 pontját. Bihari Málé kosarával 12-12-nél volt először egyenlő. Újfent öt Falco pont következett, és az első negyed végéig három pont meg is maradt a vendégek előnyéből (18-21).

A második negyed elején, főként Bihari és Jakab Péter révén átvette a vezetést a Törökbálint, de a szombathelyiek tartották a lépést. A negyed derekánál Baross Kristóftól láthattunk két nagyon szép megmozdulást, majd a kézfájással bajlódó Horváth Kristóf süllyesztett el egy triplát (36-31). Jól sikerültek a következő percek is, és amikor Bihari pontjaival 45-33-ra alakult az állás, úgy tűnt, sikerül meglépni. Sajnos az első félidő öt vendégponttal zárult, és így már azért nem volt olyan jelentős az előny (45-38).

A szünetben a törökbálinti Vivien Dance tánccsoport ifjú táncosai nagyszerű előadással szórakoztatták a közönséget, és jogosan kaptak produkciójukért nagy tapsot.

A második félidőt hasonlóan gyengén kezdte az MTK, mint az elsőt, és a játékrész hetedik percében átvette a vezetést a Falco. Az első félidő utolsó perceit is számítva, 2-17-es periódust zárt le Wehner Zoltán triplája. Az MTK Törökbálint bedobója, a posztja elnevezését ebben az időszakban szó szerint vette, és a háromperces Wehner-show alatt 9 pontot írhattunk neve mellé. Az amúgy gólszegény harmadik negyed után, 8 pontos hazai előny szerepelt az eredményjelzőn (58-50).

Sőt, Bihari révén kétszámjegyű különbség alakult ki, de hét perccel a meccs vége előtt már megint csak négy pont volt a fór (62-58). Ám, ekkor jött Wehner hárompontosa és Bódi kosara, kicsit megint fellélegezhetett a hazai publikum (67-58). A szervezetten játszó szombathelyiek még egyszer nekidurálták magukat, két perccel a lefújás előtt még mindig nem dőlt el a mérkőzés (71-68). Bódi és Jakab révén azonban növelni tudt az MTK Törökbálint a különbséget. A végén Mostbacher Antal állította be a végeredményt.

Matematikailag is biztos, hogy az alapszakasz végén a Nyugati-csoportban vagy az első vagy a második helyen végzett a klub. Hogy melyiken, azt nagyban befolyásolhatja a következő hazai mérkőzés, a Bonyhád ellen.

Nehéz mérkőzés volt, mert a rossz kezdésünkkel illetve mérkőzés eleji frusztrált állapotunkkal nehézzé tettük saját magunknak. – értékelt Szarvas Gábor vezetőedző. - Örülök, hogy csapatom képes egy mérkőzésen belül újra felépíteni saját magát. Jól felkészültünk az ellenfélből, a védekezésünkkel nagyon elégedett vagyok. Köszönjük a szurkolók biztatását, nagyon nagy energiát adtak a csapatnak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!