Kézilabda
Farkas Johanna

Szökés a kieső helyről: MTK Budapest - Szeged KKSE 34-21 (14-7) (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.01.18 Frissítve: 2015.01.20 Kézilabda

A Vác vereséget szenvedett a hét közben az MTK által legyőzött Békéscsabától hat góllal. Az MTK győzött tizennéggyel és pontszámban utolérte riválisát, gólkülönbségével pedig megelőzte, miként a Mosonmagyaróvárt is. Az ő gólkülönbségük -61, a Vácé -56, az MTK-é -50.

Alsóházi rangadót játszottak a női kézilabda NB I 15. fordulójában. Az utolsó előtti MTK-Budapest, a Népfürdő utcában fogadta a sereghajtó Szegedet. Mindkét együttes a kiesés elől menekül, ezért minden árva pont megszerzésének nagy volta jelentősége. A hétközi Békéscsaba elleni siker értékét a Szeged ellen begyűjtött pontok adhatták meg. Kötelező volt nyerni.

Női kézilabda NB I, 15. forduló:

MTK Budapest - Szeged KKSE 34-21 (14-7) 
Elektromos csarnok: 300 néző

Játékvezetők: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

MTK Budapest: Petra Blazek,  Ignácz-Pethő Renáta – Csuka Alexandra (4), Horváth Dóra (1), Varga Nikolett (5), Kollár-Ábrahám Szilvia (6), Balog Beáta (1), Szádvári Krisztina (3), Fekete Bozsana (2), Török Petra (4), Barna Éva (1), Kovács Gréta (2/1), Urfi Dorottya (23), Ines Huildi (1), Wolf Alexandra (3/2), Valovics Nóra (1)

Vezetőedző: Horváth Attila (Stranigg Ferenc, dr. Tatai István, Tímár Csaba)

Szeged KKSE: Dobó Mónika, Futaki Hajnalka – Hárs Adél, Aron Andrea (3), Barján Bianka (5), Albert Helga, Zsilák Katalin (1), Gulyás Vanda (3), Selmeci Sarolta (3), Szabó Edina (6/3), Kiss Klaudia

Vezetőedző: Marosán György (Farkas József, dr. Sadt Zoltán, Székely Alina)

Hétméteres: 3/2 ill. 3/3

Kiállítás: 6 ill. 10 perc

10. perc: 6-3

Wolf és Varga kezdte a gólgyártást, de válaszolt a Szeged. Ábrahám duplázott. majd Huildi és ismét Varga következett. Az első jelentősebb különbség itt alakult ki.

20. perc: 11-4 (5-1)

Wolf, Ábrahám, Varga majd Szádvári dupla, válasz nélkül. Hat MTK gól után eredményes csupán a Szeged. Ez a tíz perc döntő kihatású az egész mérkőzésre.

A szünetben: 14-7 (3-3)

A hatgólos MTK rohanás után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Az utolsó tíz perc 3-3-ra végződött. A V betűsök villogtak: Wolf, Valovics és Varga volt eredményes.

40. perc: 19-12 (5-5)

Varga, Horváth, Ábrahám, Barna és Szádvári a következő tíz perc MTK góllövői. Ugyanakkor eldöntetlen ez a szakasz is, lévén a Szeged is öt gólt ért el.

50. perc: 25-15 (6-3)

Török és Csuka is triplázni tudott, a Szeged pedig összesen háromszor volt eredményes. Először alakult ki tízgólos különbség.

60. perc: 34-21 (9-6)

Ábrahám, Csuka, Ábrahám, Török, Balog, Fekete, Fekete, Kovács és megint Kovács ért el gólt a hajrában. A nagy differenciájú siker azt jelenti, hogy a Békéscsabán hat góllal vesztő Vácot pontszámban utolérte az MTK, és gólkülönbségével meg is előzte, miként a Mosonmagyaróvárt is. Horváth Attila együttese pillanatnyilag a 9. helyen áll.

Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): Ezt vártuk a csapattól. Kötelező győzelem volt. Mindenki jól játszott. Bárkit felküldtem csereként, hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, még az is, aki életében először játszott NB I-ben. Örülök, hogy a Békéscsaba elleni győztes mérkőzésnek volt folytatása. Bízom magunkban, mert bennünk van a siker.

Marosán György, vezetőedző (Szeged KKSE): A második percben eldőlt, hogy itt nekünk nem lesz esélyünk. Sérülés miatt elvesztettük Albert Helgát, aki a legfontosabb emberem védekezésben. Lehet, hogy furcsa, amit mondok, de most nem is érdekel ez a meccs. Fogalmam sincs, hogy mi lesz tavasszal. Nincs emberem, Selmeci is betegen játszott. Sajnálom, hogy így alakult, de most ennyire vagyunk képesek. Elnézést kérek minden szegeditől.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!