Atlétika
Szabó Beatrix

Sokkal jobb fizikai állapotban vannak, mint tavaly

Publikálva: 2020.07.08 Frissítve: 2020.07.07 Atlétika

Gerelyhajító-szakágunk edzőjével, Magyari Zoltánnal beszélgettünk az MTK Budapest felkészülési versenyén történtekről.

Aligha alakulhatott volna jobban gerelyhajítóink számára a hétvégi, klubunk által rendezett atlétikai viadal, hiszen a férfiak és a lányok között is első helyezéseknek örülhettünk. A hölgyeknél Moravcsik Angéla 58.42 méterre repítette a gerelyt, így nem sokkal maradt el 59.64-es egyéni rekordjától. Nem csoda, hogy trénere, Magyari Zoltán elégedett volt a látottakkal.

Angi tíz hónap után indult újra versenyen, és szerencsére sikerült átmenteni a tavalyi formát erre az évre is. Sőt, fizikálisan jobb állapotban van, mint egy esztendővel ezelőtt, de még nem tud mit kezdeni az erejével, ezért nem állt össze teljesen a technika. Kell ahhoz 4-5 alkalom, hogy a tökéletesítsük a mozgást, de az 55-58 méter körüli eredmény már bármikor megy neki – értékelt a szakember. – Ebből lehet építkezni, hiszen még soha nem indított ilyen jó eredménnyel, igaz, nem is júliusban szokott kezdődni a szabadtéri szezon.

Az ezüstérmet Angi klubtársa, a többpróbázó Marosi Viktória szerezte meg, aki a múlt hét után újra egyéni csúcsot ért el, míg a negyedik helyezett Sári Pálma lett.

Viki egyéni csúcsa mutatja, hogy szépen, folyamatosan fejlődik, nagyon elégedett vagyok vele. Pálmának a könyöke nem teljesen egészséges, ezért csak hármat dobott. Próbálunk javítani a technikáján, hogy ne terheljék a dobások annyira a könyökét.

A fiúknál Jancsik Tamás 65.34 méterig jutott, ráadásul minden kísérleténél 60 méter fölé repült a gerely, tehát rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel hozta az első helyet.

Tomival keményen elvégeztük az alapozást, és másfél hete versenyzett először, de az nem sikerült túl jól, hiszen 59 méterrel fejezte be. Ezúttal az volt a célunk, hogy összeszedjük a mozgását, és 65 méter körül dobjon. Nagyon biztató, amit tőle láttam, persze vannak hibák, amiket igyekszünk javítani, de remek állapotban van ő is.

A negyedik helyen Némethy Szabolcs zárt, aki élete első felnőtt megmérettetésén egyéni csúcsot ért el, míg a második helyet a főként edzőként tüsténkedő Magyari Zoli gyűjtötte be, ráadásul úgy, hogy ő is 60 méter fölé jutott. A családias hangulatú eseményen talán a tréner kísérleteinél volt a leghangosabb a vastaps.

Nem igazán volt magam felé semmilyen elvárásom, hiszen inkább csak a csapatbajnokságra készülök, és nekem már az edzősködés az első. Ha már úgy is együtt készülök a többiekkel, gondoltam, miért ne induljak el. A srácok kérték, dobjak 60 méter fölött, és ez szerencsére sikerült is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!