Atlétika
Nagy Marcell

Egyéni csúccsal ünnepelt

Publikálva: 2020.06.28 Frissítve: 2020.06.28 Atlétika

Marosi Viktória megadta a módját a 19. születésnapjának: szombaton, a nagy napon többpróbázó létére megnyerte korosztályában a gödöllői gerelyhajító versenyt, ráadásul egyéni csúccsal. A felnőttek között pedig Krizsán Xénia is jól dobott.

Gerelyhajító versenyt rendezett a Gödöllői EAC minden korcsoport számára szombaton, a monstre program majdnem hét órán át tartott. Viszonylag sokáig kellett várni az első MTK-s főszereplőre: Marosi Viktória volt az, aki aznap ünnepelte 19. születésnapját. Aki alapvetően többpróbázó, és azért indult el Gödöllőn, mert ott most gyakorolhatta a hétpróba egyik számát. Kifejezetten sikeresen tette, mert megnyerte a junior hölgyek viadalát!

Egyéni csúccsal ünnepelt
Méghozzá egyéni csúccsal, nem is kicsivel: rögtön elsőre 46.68 méterre hajította a gerelyét, ami több mint három méterrel nagyobb dobás, mint az eddigi legjobbja. Ezt aztán a maradék öt kísérletéből nem sikerült túldobnia, de őt sem sikerült túldobnia ebben a korcsoportban senkinek, pedig volt másik hét induló is. Köztük a szintén az MTK Budapest színeiben versenyző Sári Pálma, aki az ötödik helyet szerezte meg 42.82-vel.

A nap másik MTK-s hőse Krizsán Xénia, akiről talán le se kellene írunk, hogy szintén többpróbázó, hisz immár a világ egyik legjobb hétpróbása, szintteljesítőként biztos résztvevője a jövőre halasztott tokiói olimpiának. Ehhez mérten kifejezetten biztató, hogy eddig csak egyszer dobott nagyobbat, mint most: a vonaltól 51.33 méterre fúródott a gerelye a fűbe - érdekes, hogy ifjú kolleganőjéhez hasonlóan ő is elsőre érte el legjobbját.

A versenyben végül harmadik lett, esetében azonban ennek kevés a jelentősége, hisz neki ez csak egy száma a sok közül, miközben „vérbeli” gerelyhajítókkal versenyzett. Ami a mi többi gerelyhajítónkat illeti, begyűjtöttek még két bronzérmet: az ifjúsági fiúk, vagyis az U18-asok között 700 grammos szerrel Némethy Szabolcs lett harmadik 50.64-gyel, a junior férfiak, vagyis az U20-asok között pedig Jancsik Tamás 59.89-cel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!