Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Röplabda: reményteljes kezdés után 3:1-es vereség az újonc székesfehérváriaktól (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.29 Frissítve: 2022.10.29 Röplabda

Az Extraliga második fordulójában ismét hazai pályán játszhattak röplabdázóink.

Az bajnokság első párharcán szettet loptunk a Bajnokok Ligájában is szereplő Vasas Óbuda csapatától, a második körben pedig ‒ szintén hazai pályán ‒ a frissen feljutott székesfehérvári csapat ellen a győzelem reményében léptünk parkettre.

Az első szett 6:6-ig egál környékén mozogott, de Linda Jessica és Tatár Gréti pontszerzésével, illetve az ellenfél hibájából adódóan három pont előnyre tettünk szert, amit Szabó Lili négyre tudott növelni 11:7-nél. Többször is megkísérelt az ellenfél edzője időkérésekkel kizökkenteni minket, ám a lányokon ez sem fogott ki, magabiztosan vezettünk, már hat pont is volt a két fél között a differencia. Végezetül 25:20-ra abszolváltuk az első etapot.

A második felvonást is remekül kezdtük, két-három ponttal is fórban voltunk, egészen 10:10-ig. Ekkor fordítottak a vendégek, olyannyira, hogy 14:11-nél már Leiszt Máté kényszerült taktikai szünetet kérni, majd 18:13-nál újra magához kellett hívnia a lányokat. Több hibával játszottunk ebben a szettben, amit az ellenfelünk könyörtelenül kihasznált, és a maga javára fordította az állást, amit nem is engedett ki a kezéből, és nyerte a második etapot.

Rémálomszerűn, 4:0-s mínusszal indult számunkra a harmadik szett, így Leiszt Máté nem is tétlenkedett sokat, rögtön időt kért. Remekül felrázta a lányokat a vezetőedző, olyannyira, hogy 7:6-nál átvettük a vezetést Linda Jessica eredményességével. Már 13:10-re növeltük a fórt, de a vezetés nem tartott ki sokáig, 14:13-nál fordítottak a vendégek. A nagyon fordulatos etapban 19:18-nál Anja Asonja pontot érően sáncolt, ezzel újra nálunk volt az irányítás. A végjátékban 23:23-as döntetlenről vághatott neki mindkét csapat, és a székesfehérváriak tehették fel a pontot a harmadik szett végére.

A negyedik felvonást 2:1-es MÁV Előre SC-ST. Solar vezetésről kezdődhetett, ami azt jelentette, hogy mindenképp ponttal fognak távozni a vendégek, az pedig a továbbiakon múlt, hogy mennyit is vihetnek magukkal. 8:5-ig kifejezetten jól meneteltünk, ám megrekedtünk a pontszerzésben, míg ellenfelünk ezalatt nyolcat szerzett, így 13:8-ra módosította az állást a maga javára. Nagyon igyekeztek a lányaink, de a Fejér megyei alakulat tartani tudta magát, visszaverte a próbálkozásainkat. Sajnos nagyon úgy tűnt, hogy nem sikerül megszereznünk az első győzelmünket, sőt pontot sem, mert uralta a pályán folyó játékot ellenfelünk. 24:17-nél egyetlen pontra voltak Nagy Fanni tanítványai a sikertől, amit nem is hibáztak el, így 3:1-es vereséget szenvedtünk a második fordulós párharcon.

Női Extraliga alapszakasz, 2. forduló

2022. október 29. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest─MÁV Előre SC- ST. Solar 1:3 (-20, 19, 23, 17)

Játékvezetők: Horváth M., Barabás B.

MTK Budapest: Asonja 17, Szabó 11, Berkó 2, Garai 8, Tatár 8, Costa 19. Csere: Weidemann, Divényi (liberó),

Vezetőedző: Leiszt Máté

MÁV Előre SC- ST. Solar: Gilfillan 13, Karnitskaya 14, Tóth 14, Szabó 6, Vaida 25, Dolotova. Csere: Kovács (liberó), Szilágyi, Kiss. 

Vezetőedző: Nagy Fanni

Leiszt Máté: ‒ Ezen a mérkőzésen az első szettben nagyon fegyelmezett és jó játékot mutattunk a pályán, azután viszont egyáltalán nem ezt láttam a lányoktól. Ellenfelünk megérdemelten nyert, ennek ellenére nagyon csalódott vagyok, hiszen mindenre készültünk, amit csináltak, de mi nagyon fegyelmezetlenek voltunk, illetve a hozzáállásunk sem volt megfelelő.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!