Kézilabda
Kekezovity Anna

Röplabda: Visszavettük az előnyt (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.04.13 Frissítve: 2021.04.13 Röplabda

Másodjára is legyőztük a DVTK-t hazai pályán.

MTK Budapest–DVTK 3:1 (–23, 12, 22, 16)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Soltész R., Kiss Z.

MTK Budapest: Berkó 2, Szerencsés-Miklai 15, Papp O. 14, Vezsenyi 11, Godó 6, Kilyénfalvi 14
Csere: Szalai A., Dékány V. (liberók), Lesi 4, Durst, Dani 4, Borsos, Petri 1
Vezetőedző: Leiszt Máté

DVTK: Kundrák 13, Szajkó 3, Kountoura 1, Horton 13, Kiss E. 4, Beddingfield 7
Csere: Dömsödi (liberó), Egri 4, Sitku, Tóth R., Mészáros Zs.
Vezetőedző: Toma Sándor
Hétfő délután rendezték az Extraligában maradásért vívott MTK Budapest–DVTK párharc harmadik felvonását. Az elsőt a mieink nyerték 3:0-ra, a másodikat a miskolciak 3:2-re, így 1-1-es állásról folytatódhatott a küzdelem.

Remekül kezdtük a találkozót, Toma Sándornak már 6:2-es állásnál ki kellett kérnie első idejét. A folytatásban még tovább nőtt az előnyünk, már hat pont is volt közte (11:5). A játékrész derekán aztán – a mieink rövidzárlatát kihasználva – ledolgozta hátrányát a vendégcsapat (15:15), majd nem sokkal később a vezetést is átvette. 22:22 után Horton két pontjával lépéselőnybe került a DVTK, és bár ellenfelünk első szettlabdáját még hárítottuk, a másodikat Kundrák már értékesíteni tudta (23:25).

A nagy küzdelemben elveszített első szett szerencsére nem fogta meg Leiszt Máté tanítványait, sőt! Elképesztő lendülettel vágtunk neki a második játszmának, már a legelején „állva hagytuk” ellenfelünket. Toma Sándor hiába kért időt előbb 7:3-nál, majd 16:8-nál, ezúttal nem lehetett megállítani Szerencsés-Miklai Zsanettéket, alig 20 perc alatt behúztuk a második szettet (25:12).

A harmadik játszma ismét az elsőhöz hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, igaz, többnyire mi vezettünk, de nem igazán tudtuk leszakítani ellenfelünket. Hiába volt már hatpontos előnyünk féltávnál (15:9), a DVTK felzárkózott (19:19), így újfent izgalmas hajrá elébe néztünk. Ezúttal szerencsére mi bírtuk jobban az idegek harcát, végül Lesi Olívia vitte be a kegyelemdöfést (25:22).
A negyedik szettben folytatódott a hullámvasutazás, szerencsére most ismét fent találtuk magunkat. Megint korán le tudtuk szakítani ellenfelünket, még az is belefért, hogy a DVTK első négy pontjából hármat mi szállítottunk – nyitásrontások révén (11:4). Ezzel együtt sem lassított csapatunk, a második játszmában látott magabiztossággal robogtunk tovább, és meg sem álltunk a győzelemig (25:16).

Az első játszmában látott megingást leszámítva kifejezetten biztató játékkal rukkoltunk elő, ezt kellene folytatnunk csütörtök este, hogy befejezhessük a párharcot.  

Leiszt Máté:Megérdemelt és egyértelmű győzelmet arattunk. Örültem, hogy a lányok a mérkőzés nagy részében betartották, amit megbeszéltünk. Csütörtökön azért megyünk Miskolcra, hogy lezárjuk a párharcot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!