Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: véget ért számunkra a kupasorozat (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.16 Frissítve: 2022.12.16 Röplabda

A Vasas Óbuda jutott be az MVM Magyar Kupa elődöntőjébe.

A második párharccal folytatódott a negyeddöntő számunkra, ezúttal a Vasas Óbuda élvezhette a hazai pálya előnyeit. Az első találkozót a piros-kékek nyerték 3:0-ra, amellyel nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

Mintha az első mérkőzés tovább folytatódott volna, olyan elánnal kezdtek a hazaiak. 8:4-nél Leiszt Máténak máris időt kellett kérnie. A rövid szünet sem törte meg a Vasas Óbuda lendületét, növelte a megszerzett előnyét. 20:13-as állással mehetett bele az első szett végjátékába, ahol már nem volt kérdés, hogy sikerrel indítják az összecsapást.

A második etap legelején állva hagyott minket a Bajnokok Ligájában is szereplő ellenfelünk, 8:1-nél tetemes fórban voltak. A továbbiakban is hasonlóan alakult a szett lefolyása, amit végül 25:12-re nyert a házigazda.

A harmadik játékrészben 10:8-ig tudtunk tartani a lépést a vendégekkel, ám gyorsan ötre nőtt a hátrányunk, majd 19:11-nél nyolcra emelkedett. Innen már nem volt visszaút, és ezt a találkozót is 3:0-ra elveszítve búcsúztunk a kupasorozattól.

MVM Magyar Kupa, negyeddöntő, második mérkőzés

2022. december 16. 19:00, Budapest, Vasas Folyondár Jobb Pálya  

Vasas Óbuda‒MTK Budapest 3:0 (-16, -12, -14)

Játékvezetők: Horváth M., Soltész R. (Csarkó E., Nagy D.)

Vasas Óbuda: Kump 7, Bannister 5, Török 8, Skrypak 1, Fricova 15, Abdulazimova 5. Csere: Juhár, Szalai (liberó), Vezsenyi 5, Fábián 1, Papp 4, Jámbor 5.

Vezetőedző: Athanasopoulos Ioannis

MTK Budapest: Varga 4, Asonja 2, Szabó 3, Tatár 2, Briga 4, Costa 8. Csere: Divényi, Weidemann (liberó), Tarr 5, Monteiro 1.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Gratulálok a Vasas Óbuda csapatának a továbbjutáshoz! Mindenkinek boldog ünnepeket kívánok! 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!