Kézilabda
Kobela Tamara

Röplabda: Tüske Bencére új feladatok várnak

Publikálva: 2023.08.23 Frissítve: 2023.08.23 Röplabda

Az utánpótlással való közös munka mellett a felnőttek felkészítésében is részt vesz edzőként.

Tüske Bence a 2023–2024-es szezonban az U17 A csapatunk vezetőedzői posztját tölti be, emellett pedig új kihívás elé is néz, hiszen Bene Róbert munkáját segíti a felnőtteknél. Bencét az adódó lehetőségről, illetve a célokról és első tapasztalatokról kérdeztük.

‒ Robival már a legutóbbi idényben is többször beszélgettünk szakmai kérdésekről, és az első perctől kezdve szinte mindenben egyetértettünk. Tetszett az az új irány, amit Robi és a vezetőség felvázolt, így nem volt nehéz döntés, hogy elfogadjam a megkeresést.

‒ Miben lesz más felnőttcsapat mellett dolgoznod, mint az utánpótlásban?

‒ Attól függetlenül, hogy a felnőttgárdáról van szó, a csapat gerince tehetséges fiatalokból áll. Azt gondolom, az előttünk álló szezon nagyon fog hasonlítani egy utánpótláscsapatnál végzett munkához.

‒ Milyen célokkal vágtok neki a szezonnak?

‒ Az itt lévő játékosok még közel sincsenek kész, az elkövetkező időszakban rengeteg munka vár majd ránk. Az biztos, hogy hosszú építkezés lesz, türelmesnek kell lennünk, és időt kell adnunk ennek az egésznek, de az út végén, ha minden a tervek szerint halad, néhány éven belül az Extraligába való visszajutás is meglesz majd.

‒ Mit tapasztaltál eddig a csapatból, milyenek a játékosok?

‒ Az első hét után még nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de kivétel nélkül nagyon jó szellemben és rendkívül fegyelmezetten kezdték el a lányok az augusztust, remélhetőleg a szezon kezdésére teljes mértékben készen fog állni a csapat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!