Atlétika
Nagy Marcell

Röplabda: szépen fejlődnek fiataljaink

Publikálva: 2022.04.25 Frissítve: 2022.04.25 Röplabda

A hétvégén is zajlottak utánpótláskorú gárdáink versenyei a röplabdabajnokságokban.

A szombat délelőttöt Gödöllőn töltötték U11-es szupermini bajnokaink, akik lassan a szezon végéhez közelednek. Pető Rita vezetőedzőjük így értékelte a látottakat.

‒ Továbbra is nagyon büszke vagyok a lányokra, a lelkesedésük és kitartásuk határtalan. Emellett pedig gyönyörű labdameneteket produkáltak, igyekeztek mindig kijátszani a három érintést, és a nyitások is sikeresek voltak. Jó tapasztalatszerzés volt a csajoknak és nekem is, hogy miben érdemes még fejlődnünk. Mosolyogva haladunk tovább, gyakorlunk, játszunk és nyerünk.

A csapat: Szelei-Kiss Ajsa, Kalmár Evelin, Sándor Zorka, Rosdy Júlia.

Az U12-esek országos bajnoki fordulójára is április 23-án került sor. Legújabb játékosaink – akik az idei szezonban ismerkedtek meg a röplabdázással – most hétvégén Kunszigeten mérték össze tudásukat győri versenytársaikkal.  Kék csapatunk veretlenül végzett az első helyen, míg fehér csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott. A következő megméretésre május 15-én kerül sor, Tatabányán.

A csapatok tagjai:
MTK Kék: Kovács Natasa, Major Blanka, Bocskov Szonja, Ágoston Hanna, Kozma Lilla.

MTK fehér: Zánkai-Laki Flóra, Mihály Zille, Szikla Róza, Szabó Orsolya, Nyitrai Léna.
Edző: Ko Henrietta

Szatmári Anett csapata az OMB II. osztály 8. fordulójában, hazai környezetben a döntőbe jutásért szállt harcba. A tornán három gárdával mérkőztünk, végül a második helyet szereztük meg, így kiharcoltuk a döntőbe jutást.

TRSE–MTK Budapest 1:2

MTK Budapest–SZOSI A 1:2

NYBRSE–MTK Budapest 0:3

A csapat tagjai: Babits Lola, Barna Luca, Kovács Gabriella, Kurucz Anna, Nagy Liza, Sipos Milla, Somogyi Hanna, Sólyom Rebeka, Süveges Noémi, Szűcs Kincső, Verebély Lilla

Edző: Szatmári Anett

Benkóné Kőrös Mária gárdája az OMB I. osztályú bajnokságban, Jászberényben játszott meccseket. A tornán második helyet értek el a lányok, így bejutottak az országos döntőbe, ahol a legjobb nyolc csapat között szerepelhetnek. Különdíjban részesült játékosunk, Kelemen Lotti. A finálé május 7-8. között a Folyondár utcai csarnokban lesz. 

Jászberény‒MTK kék  1:2  (15, 6, -14)

UTE‒MTK  kék  2:1  (-17, 24, -19)

Delta‒MTK  kék 1:2  (13, 21, 14)

A csapat: Temesvári Hanna, Kelemen Lotti, Kindornai Viktória, Maczkó Zsófia, Csuta Leila, Tóth Kinga, Egressy Róza, Feng Zitong, Kiss- Sztakó Emma, Gétay Georgina. 

Edző: Benkóné Kőrös Mária

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!