Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: összesítésben 2-0-ra vezet a Vasas Óbuda a rájátszás negyeddöntőjében (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.03.27 Frissítve: 2023.03.27 Röplabda

Csapatunk ezúttal hazai pályán kapott ki 3:0-ra az idei év DRK Magyar Kupa győztesétől.

A múlt hét csütörtöki párharc volt az első állomás a rájátszás negyeddöntőjében, amikor a mieink a Vasas Óbuda otthonában kaptak ki 3:0-ra. A három nyert találkozóig tartó negyeddöntő második összecsapására hazai környezetben, az Illyés-Aramis Sportcsarnokban került sor hétfő este.

A találkozót nagyon rosszul kezdtük, hiszen 4-0-s sorozattal indított a vendégünk. A folytatásban igyekeztünk felzárkózni, de ellenfelünk nagyon masszívan tartotta az előnyét. Ennek ellenére 15:12-nél három pontra közelítettük meg a piros-kékeket, de a görög mester időkérése hatásos volt, így újra nagyobb előnyt dolgoztak ki. A szett végjátékában már hétpontos hátrányban voltunk, amit végül 25:16-ra elveszítettünk.

A második szett pont ugyanúgy indult, mint az előző, nem tudtuk feltörni a Vasas Óbuda védelmét, több támadási hiba és rontott nyitás révén korán jelentős hátrányba kerültünk. 11:1 után viszont arra már nem hagyott esélyt ellenfelünk, hogy nyílttá tegyük a szettet, melyet 25:17-re nyert meg.

A harmadik felvonásban 6:2-es hátrányban Leiszt Máténak időt kellett kérnie, de a mai napon megállíthatatlan volt ellenfelünk, még annak ellenére is, hogy Tatár Gréta vezérletével visszajöttünk 21:18-ra a szett végén. A találkozót 3:0-ra lezárták a Vasas Óbuda lányai, mellyel összesítésben már 2-0-ra vezetnek a rájátszás negyeddöntőjében.

A harmadik mérkőzésre csütörtökön 19:00 órától a Vasas Óbuda pályáján kerül sor. 

Női Extraliga rájátszás, negyeddöntő második mérkőzés

2023. március 27. 20:00 Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 108 néző

MTK Budapest‒Vasas Óbuda 0:3 (-16, -17, -22)

Játékvezetők: Halász T., Selega B.

MTK Budapest: Asonja 14, Szabó 6, Berkó 6, Garai, Tatár 5, Costa 7. Csere: Divényi (libero), Varga 2, Briga 2.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas Óbuda: Bannister 10, Török 14, Skrypak 3, Papp 9, Fricova 6, Abdulazimova 4. Csere: Juhár (libero), Vezsenyi 1, Kump 1, Jámbor 1, Boyko 1.

Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos

Leiszt Máté: ‒ A csapatomnak a mérkőzés előtt elmondtam, hogy olyan erős ellenféllel szemben, mint a Vasas Óbuda, csak akkor van esélyünk, ha a játék minden szegmensében százszázalékosan működünk. A mai mérkőzésen jobban játszottunk, mint az első párharcon, de minden szettben volt valami, ami nem működött. Ez okozta ma a különbséget, igyekszünk a következő meccsre fejlődni és a jó periódusokat kitolni, a hullámvölgyeket pedig lecsökkenteni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!