Atlétika
Renner Luca

Röplabda: szettet is nyertünk a Bajnokok Ligájában szereplő vendégünk ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.22 Frissítve: 2022.10.22 Röplabda

Megizzasztottuk a Vasas Óbuda csapatát.

Hosszú felkészülési időszak előzte meg az első tétmérkőzését női röplabdacsapatunknak, ám ennek is eljött az ideje. Október 22-én, szombaton Budaörsön fogadtuk a Bajnokok Ligájában is szereplő Vasas Óbuda együttesét.

Az egyik új igazolásunk, Szabó Lili nyitásával kezdődhetett meg számunkra az Extraliga 2022/23-as idénye. A találkozó elején felváltva estek a pontok, ám 7:4-nél a mieink vezetésének örülhettünk. Egyértelműen látszott a lányainkon, hogy nagyon motiváltan, tele tűzzel vágtak neki az első bajnoki mérkőzésüknek.

12:9-nél továbbra is irányítottuk a játékot, amit a vendégek mestere megelégelt, kénytelen volt időkéréshez folyamodni. A rövid szusszanás sem zökkentette ki csapatunkat, tartani tudtuk a kiharcolt előnyt, egészen 16:16-ig. Az egalizálást a hazai részről érkező taktikai szünet követett, majd 18:16-nál már mi voltunk hátrányban.

Garai Zsófi parádés pontszerzésével 19:19-nél egyenlítettünk, majd briliáns páros blokkal 21:20-nál újra vezettünk. 24:21-nél fordult a kocka, a vendégek voltak egyelten pontra az első szett sikerétől, ám az első próbálkozásukat bravúrosan hárítottuk, de a másodikat már nem tudtuk, így 25:22-re elveszítettük az etapot.

A második felvonás hasonló izgalmakkal folytatódott, fej-fej mellett haladt a két alakulat a pontszerzésben. Először a vendégek tudtak szert tenni hárompontos előnyre 8:5-nél, de Leiszt Máté tanítványai hajtottak, hogy ne maradjanak le a Vasas Óbudától. Tizenegy pontnál megálltunk, míg ellenfelünk már tizennyolcnál járt, így a szett során vezetőedzőnk másodjára hívta magához sajátjait.

Sajnos a lányok a jó kezdés után kicsit szétestek, így magabiztos előny tudatában játszhattak a piros-kékek, akik a második etap győzelmével már 2-0-ra vezettek a mérkőzésen. A harmadik szett akár a találkozó utolsó etapját is jelenthette, hiszen, ha vendégsikerrel zárul, akkor a Vasas Óbuda pontot tehet a mérkőzés végére.

Szorosan ellenfelünk nyomában voltunk a harmadik felvonás alatt, olyannyira, hogy 11:11-nél kiharcoltuk az egyenlítést, sőt 14:11-re módosítottuk az állást a javunkra. Olyan jól muzsikáltunk, hogy 20:16-nál továbbra is tartottok a kezünkben a szett irányítását, 22:22-nél egalizáltak csak a vendégek. 24:23-nál egyetlen pont választott el minket a bravúros szettgyőzelemtől, amit a kiváló összmunkának köszönhetően meg is valósítottunk.

Nagy lelkesedéssel folytattuk a negyedik szettel a meccset, ahol a lélektani fölény a mi oldalunkon volt, ez az álláson is megmutatkozott, 5:2-nél a piros-kékek trénere idegeskedhetett. 8:7-nél megfordult az állás, a vendégek kerekedtek felül, sőt, vitatható ítélet után már 11:9-re vezettek. Hatpontos hátrányban Leiszt Máté kért időt másodjára, hogy utolsó rohamra buzdítsa játékosait, ami sajnos elmaradt, de így is büszkék lehetünk a lányok mai teljesítményére a 3:1-es végeredménnyel.

 Női Extraliga alapszakasz, 1. forduló

2022. október 22. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest─Vasas Óbuda 1:3 (22, 15, -23, 18)

Játékvezetők: Szabó Zs., Kiss Z. 

MTK Budapest: Costa 16, Asonja 17, Berkó 3, Tatár 10, Szabó 2, Garai 7, Csere: Weidemann, (liberó), Varga.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas Óbuda: Abdulazimova 11, Bannister 18, Török 14, Skrypak 5, Papp 4, Boyko 7. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi 1, Fábián, Kump 1, Jámbor 1, Fricova 8.

Vezetőedző: Athanasopoulos Ioannis

Leiszt Máté: ‒ Nagyon bízom a csapatomban, a lányok kiváló teljesítménnyel bizonyították, hogy van is rá okom. Nagyon büszkék lehetünk a mai játékunkra, sok jó dolgot csináltunk, amivel elégedettek lehetünk, ám bizonyos részeknél önkritikusnak kell lennünk, hogy tovább tudjunk fejlődni. Jó lenne, ha hagynának minket naggyá válni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!