Atlétika
Magyari Zoltán

Röplabda: Kaposváron folytatódik az Extraliga röplabdacsapatunk számára

Publikálva: 2023.01.12 Frissítve: 2023.01.11 Röplabda

December másodika után újra pályán a lányok.

A 2022-es év az Extraliga tekintetében remekül zárult számunkra, hiszen az utolsó két meccsen öt ponttal lettünk gazdagabbak. Az UTE és a Nyíregyháza ellen elért sikereink után az MVM Magyar Kupa küzdelmekkel zárult az óév, ahol a két párharcon elvéreztünk, a Vasas Óbuda búcsúztatott minket a sorozattól. Leiszt Mátéval először a kisebb pihenőről, és az elvégzett munkáról beszélgettünk.

‒ Szükséges pihenőn vagyunk túl, jókor, jött nekünk ez a téli szünet, látszottak a fáradtság jelei a lányokon. A két ünnep között edzettünk, de a nagy hajtás előtt ki tudta magát pihenni mindenki. Jól sikerült a téli felkészülés, sokat dolgoztunk, tovább stabilizáltuk a játékunkat, aminek – bízunk benne, hogy – meglesz a gyümölcse.

Az Extraligás pontvadászat viszont pénteken – Kaposváron – folytatódik, hiszen a tabella ötödik helyén álló Kapovári NRC ellen lépünk pályára. Ellenfelünk állománya már a nyáron is jelentősen kicserélődött, de a játékosmozgás nemcsak akkor, hanem a téli szünet alatt is nagy volt a csapatnál. A klub vezetősége és Natasa Narancsics közös megegyezéssel nem hosszabbította meg a játékos szerződését. A szerb feladó helyére Rosane de Andrade Maggioni személyében nagyon rutinos és tapasztalt, brazil feladót igazoltak a tavaszi folytatásra. A brazil légiós mellett török szélső ütővel, Nehir Kirazzal is bővültek.

November 19-én mértük játszottunk velük legutóbb, akkor az első két szettben nagyon közel voltunk ahhoz, hogy sikert érjünk el, ám végül a kaposváriak nyertek 3:0-ra. Azóta sok változás történt, amiről Leiszt Máté is kifejtette gondolatait.

‒ A Kaposvár a téli szünet alatt változtatott a csapat szerkezetén és összetételén, hiszen új játékosok érkeztek. Az első mérkőzésen mutattunk ugyan szép dolgokat, de nem tudtunk pontot szerezni ellenük, most viszont az a célunk, hogy pontokkal távozzunk.

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti január 13-án 18:00 órától.

Női Extraliga alapszakasz, 8. forduló

2023. január 13. 18:00, Kaposvár, Városi Sportcsarnok

Kaposvári NRC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Mezőffy Zs., Bátkai-Katona Á.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!