Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: évértékelés két nézőpontból

Publikálva: 2022.12.22 Frissítve: 2022.12.21 Röplabda

Vezetőedzőnk, Leiszt Máté, illetve szakosztályvezetőnk, Nyári Virág gondolataival zárjuk a 2022-es esztendőt.

Ugyan még nem játszotta le a bajnokság első szakaszát röplabdacsapatunk, de az év vége mindenképp ad arra okot, hogy számot vessünk, hol is tart az együttes. Messziről, szinte teljesen új kerettel, nagyon sok fiatallal kezdődött el számunkra a felkészülés.

Leiszt Máté: ‒ Nagyon sok változással vágtunk neki az idei szezonnak, amit hosszú építkezés követett. Sok új és fiatal játékost kellett a rendszerbe beépíteni. Felelősségteljes munka állt előttünk a stábbal. Pozitívan értékelem az eddigi teljesítményt.

Nyári Virág: ‒ Gellért Tímeával és Kollár Borbálával ‒ saját utánpótlásból ‒ bővítettük ki a keretünket tizenhat főre, velük együtt pedig 19,5 az átlagéletkor jelenleg nálunk. A tizenhat főből négy felnőttkorú játékosunk van, és mindössze két légióssal játszunk. Nincs még egy olyan csapat, nemhogy az Extraligában, de az NBI-ben sem, aki ilyen összetétellel szerepel, mint mi. Éppen ezért is nagyra értékelem a csapatomat, ugyanis derekasan helytállnak a nagyon erős mezőnyben.

Ha lehet mondani a legrosszabbkor lett vége az Extraligának számunkra, ugyanis az utolsó két meccsen győzelemmel hagyhattuk el a pályát. Leiszt Máté szerint viszont pont jókor jön ez a kis pihenő a lányoknak.

‒ Eredmények szempontjából lehet, hogy nem a legjobbkor jött a szünet, hiszen két győzelemmel zártuk az Extraligát, de a terhelés miatt kiváló, hogy van némi pihenője a lányoknak. Minden játékosomnak két színtéren kell helytállnia, hiszen mindenki tanul a csapatban, és rájuk fér a szusszanás.

Nyári Virág nagyon bizakodóan nyilatkozott a szezon előtt, és ez a pozitiv hozzáállás továbbra is megvan benne.

‒ Továbbra is olyan bizakodó vagyok, mint a szezon kezdete előtt. Az utolsó két bajnoki mérkőzésünket ‒ az UTE és a Nyíregyháza elleni győzelmeket ‒ nagyon nagy előrelépésnek látom, ugyanis régen sikerült megszorongatni ezt a két csapatot.  A MÁV Előre SC elleni jó játék nem sikerült, de ebben a nagyon fiatal csapatban ez is benne van.

Mindkét szakember a munkában hisz, ami megalapozza a kiváló folytatást. 

Leiszt Máté: Derűlátóak lehetünk a jövővel kapcsolatban, karácsony után pedig rögtön folytatjuk a munkát, hiszen készülünk a rendkívül nehéz folytatásra.

Nyári Virág: ‒ Az átigazolási időszak végéig ‒ januári 31 ‒ nem tudjuk, hogyan erősítenek az ellenfelek, illetve, hogy a szerencse is velünk lesz-e, abban a tekintetben, hogy megússzuk sérülések nélkül a bajnokságot. Bízom benne, hogy tovább tudunk fejlődni, hiszen rengeteg munkát végeznek a lányok. Nagyon remélem, hogy nem a kiesés ellen kell küzdenünk a szezon végén, hanem jobb helyezésért lesz esélyünk harca szállni. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!