Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: Hetey Tamás lesz a felnőttcsapat új vezetőedzője

Publikálva: 2024.07.18 Frissítve: 2024.07.18 Röplabda

A szakember Békéscsabáról érkezik a fővárosba.

Megújult szakmai stábbal vág neki a 2024/25-ös szezonnak röplabdacsapatunk, ugyanis a felnőtt és utánpótlás edzők között is vannak érkező és távozó trénerek. Az NB I-es felnőttegyüttesünk irányítása teljesen átalakul, Bene Róbert vezetőedző, Kunert Mátyás másodedző és Tüske Bence is távozik a klubtól, valamint az utánpótlásban edzői feladatokat ellátó Horváth Réka is új kihívások elé néz.

A felnőttcsapat irányítását Hetey Tamás veszi át, aki a békéscsabai kispadot váltja kék-fehérre. Új vezetőedzőként először arról mesélt, hogyan került be az életébe a röplabda.

‒ Tizenhét éves koromban, az érettségi küszöbén állva jött a lehetőség, hogy megismerkedjek a röplabdával, a diákolimpiáért járó pluszpontok pedig az egyetemi felvételi kapcsán kapóra jöttek. Bugyi Józsefnak nagyon sokat köszönhetek, hiszen az ő hatására maradtam benne a sportágban, ha ő nincs, akkor soha nem leszek edző. Az BGF-es éveim alatt a Pénzügyőr U21-es csapatában Bóta Enikőtől nagyon sok segítséget kaptam, ám egy családi tragédia következtében, ahhoz, hogy folytatni tudjam az egyetemet, dolgozni kényszerültem a kereskedelemben. Ezután lehetőséget kaptam a másodedzői munkába bepillantani a kistarcsai egyesületnél, majd Dobos János és Gáb Dávid mentorálása mellett sikerült megszereznem az edzői papírt is.

A rendkívül jó civil munka ellenére Tamást annyira beszippantotta a sportág, hogy onnantól kezdve csak egy cél lebegett a szeme előtt, vagyis hogy edzőként dolgozhasson.

‒ Az egyetem elvégzése után reklámügynökségnél helyezkedtem el, mellette pedig Gödöllőn játszottam. Volt lehetőségem Horváth András mellett dolgozni, és az ottani utánpótlás-válogatottnál eltöltött időszak sorsfordító volt számomra, hiszen annyira megragadott az egész légkör, hogy ezután már csakis az volt az álmom, hogy edzőként dolgozhassak.

Az álom pedig kezdtett megvalósulni, előbb ugyanis Újpesten, majd Békéscsabán tevékenykedett másodedzőként.

‒ A sportágon kívüli munkámat otthagytam, az UTE U21 és U19 csapatainál lettem másodedző, Selmeczi Zsuzsanna munkáját segítettem, majd az NB I-es fiókcsapatánál is együtt dolgoztunk. Két és fél év után úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem, más ingerek kellenek nekem ahhoz, hogy gyorsabban és nagyobbat tudjak fejlődni. Nagy Attilával való egyeztetések gyorsan mentek, így Békéscsabára kerültem, ahol az NB I-es csapat és az U17-es gárda másodedzője voltam, illetve az U12-es ifjú röplabdázók vezetőedzője lettem.

Hosszú ideig másodedzőként segítette a csapatokat, de Hetey Tamás elérkezett arra a pontra, hogy vezetőedzőként szeretné magát megméretni, ami klubunknál meg is fog valósulni, mert szakosztályvezetőnkkel, Nyári Virággal közös vízióval rendelkeznek a szakosztály jövőjét illetően.

‒ Éveken át voltam másodedző, ezek után már nagy vágyam volt az, hogy vezetőedző lehessek, mindenképp így szerettem volna folytatni a karrierem, kipróbálni magam és a saját elképzeléseim szerint kialakítani egy csapatot. Elkezdtem keresni a lehetőségeket, és a Nyári Virággal folytatott beszélgetések során kiderült, hogy egyeznek az elképzeléseink, nagyon azonosan gondolkodunk a röplabdáról.

Az NB I-es felnőttcsapat játékosállományában lesznek változások, melyet már közösen alakítottak ki szakembereink.

‒ Hosszú távú terveim vannak itt a klubnál, a 2024/25-ös keret kialakítása közösen történt meg. Júliusban még pihennek a lányok, de már ebben az időszakban egyéni felkészülési programot kaptak, augusztus elejétől pedig kezdődik a közös munka. Nagyon várom már a felkészülést, minden játékos tanulékony, és mindannyian nagyon akarnak. Bizakodó vagyok, ha jól végezzük a dolgunkat, a csapat sokra lesz hivatott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!