Kézilabda
Török Lilly

Röplabda: emléktornán és bajnoki fordulón játszottak meccseket a fiatalok

Publikálva: 2023.04.03 Frissítve: 2023.04.03 Röplabda

Az U12 és az U13 tétmérkőzései mellett a 2006-2009 között született játékosaink Besenyszögön jártak.

A 2006-2009 között született sportolóink hétvégén a Vasicsek János nemzetközi emléktornán szerepeltek, melynek Besenyszög adott otthont. A torna nyolc csapat részvételével, két csoportban zajlott.

Első nap a csoportmeccsekre került sor, ami a következőképp alakult:

Szolnok B‒MTK 2:1 (-26, 18, -21)

Kikinda A‒MTK 3:0 (-21,-24, -13)

Nagyvárad A‒MTK 3:0 (-11, -17, -18)

A torna másnapján következtek a helyosztók, ahol a mieink a hetedik helyért szálltak harcba, és nagyon könnyed győzelmet arattunk.

Nagyvárad B‒MTK 0:3 (12, 5, 8)

Torna végeredménye:

1. Kikinda A

2. Szolnok B

3. Nagyvárad A

4. Szolnok A

5. Kikinda B

6. KESI

7. MTK Budapest

8. Nagyvárad B 

Csapat: Ajtony Szofi, Kecskés Kinga, Fáczán Nina, Egressy Róza, Kelemen Lotti, Kiss Luca, Temesvári Hanna, Kurucz Anna, Tisza Fruzsina, Páhi-Gasparovics Róza, Lokodi Sára, Hegyi Hédi

Edző: Benkóné Kőrös Mária

Szombaton került megrendezésre az első Budapest Bajnoki U12-es torna. A versenyen két kategóriában 12 csapat mérte össze tudását. A kezdő csoportba két csapatunk nevezett, míg a haladóban három együttessel képviseltettük egyesületünket. Mind a két kategóriában egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodtunk.

Felkészítő edzők: Horváth Réka és Ko Henrietta

Különdíjasok: Szatmári Abigél és Tóth Lili.

Résztvevő csapatok: Delta, VSD, DKLSN, Lőrinc 2000, UTE, MTK Hegedűs, MTK

Vasárnap Benkóné Kőrös Mária U13-as csapatát Horváth Réka kísérte el az UTE otthonába, bajnoki fordulóra. Az első meccsen a hazaiak ellen léptünk pályára, és az első szettben a lányok eléggé meg voltak illetődve, az erős nyitásokat nem tudtuk pontosan fogadni, így a támadások sem voltak elég eredményesek. A második sor nagyon ügyesen hozta a következő szettet, ám ez sem volt elég a győzelemhez, 2:1 arányban kikaptunk az UTÉ-tól.

A következő mérkőzést a Nyíregyháza ellen játszottuk, melyen az erős ütésekkel és okos ejtéssekkel nem tudtuk felvenni a küzdelmet. A lányok összességében szépen játszottak, de a Nyíregyháza csapata kiegyensúlyozott játékkal 3:0-ra megvert minket.

Magyar Liza U13-as lányai pedig Leányfalura utaztak, az első mérkőzést a dunakanyari DKLSN 13 A gárdája ellen 3:0-ra elveszítették, a második meccsen pedig a BVSC-Zugló ellen maradtak alul 2:1-re.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!