Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: bejutott a békéscsabai országos döntőbe Ko Henrietta serdülő alakulata

Publikálva: 2023.05.15 Frissítve: 2023.05.15 Röplabda

Az első osztályú U17 mellett az U13-as csapatok, illetve az U10-es manók is bizonyíthattak hétvégén.

Szombaton a Benkóné Kőrös Mária és Magyar Liza U13-as lányai kaptak főszerepet, illetve Ko Henrietta manócsapata. Mindkét U13-as együttesünk a 7-9. helyekért játszott, ám az MTK kék alakulat első osztályban, az MTK fehér pedig másodosztályban bizonyíthatott.

MTK Budapest kék‒Gödöllői RC 1:2 (-17, 13, -24)
MTK Budapest kék‒KASI sárga 2:1 (21, -20, 23)

Az idényt így a nyolcadik helyen zárta együttesünk, és a különdíjat Barcsa Boglárka kapta, illetve a csapatunk legjobbjának Kindornai Viktóriát választották.

Csapat: Kindornai Viktória, Barcsa Boglárka, Szűcs Kincső, Sipos Milla, Bocskov Szonja, Szikla Róza, Babits Lola, Mihály Zille, Zánkai-Laki Flóra, Major Blanka, Kapolyi Hanna, Gétay Georgina

Edző: Benkóné Kőrös Mária

MTK Budapest fehér‒Emericus „A” 1:2 (-11, -21, 22)
MTK Budapest fehér‒Budaörsi DSE „A”’ 1:2 (-13,-14, 17)

Csapat tagjai: Livják Hanga, Jackson Alíz, Cseh Vilma, Herczeg Kata, Livják Borbála, Kalmár Evelin, Kovács Natasa, Bagdy Viktória, Teremy Zsófia, Hársányi Míra, Jancsó Borbála.

Ezzel pedig eldőlt, hogy a kilencedik helyen fejezzük be a bajnokságot.

Magyar Liza: ‒ A lányok nagyon sokat fejlődtek a szezonban, de a meccsdrukkot még le kell győzniük. Sajnos nagyon kevés meccsen láttam tőlük azt, amit igazán tudnak, és amiket edzésen meg is mutattak. Remélem a jövőben ez a pályán is meg fog mutatkozni mérkőzéseken. 

Ko Henrietta a manócsapatával Tatabányára látogatott, ahol négy mérkőzésen szerepeltek az ifjoncok. Pontszámolás az U10-es korosztályban még nincs, de apró röplabdázóink kiemelkedtek a mezőnyből tudásszintjük alapján.

A csapat tagjai: Boros Flóra, Czél Tünde, Csernenszky Fanni Daróczi Csenge, Endreffy Kata, Horvath Emma, Molnár Zoé, Muzsai Zina.

Vasárnap pedig a két U17-es alakulatunkon volt a sor, hogy megmutassa magát. Ko Henrietta lányai a középszakasz utolsó fordulójában az UTE és a Gödöllő csapatát látta vendégül. A tét a döntőbe kerülés volt, hiszen a gödöllői lányokkal egyenlő aránnyal álltunk a tabella hatodik, illetve hetedik helyén. Az UTE ellen kezdtünk, ahol nagyon jól indultunk, de sajnos az apró hibáknak betudhatóan a végén alulmaradtunk.

A Gödöllő ellen más felállásban kezdtünk, remélve, hogy feljavulunk center poszton. Bár a mérkőzés végére nagyon elfáradtunk, sikerült a nagy bravúr és több év után ismét, serdülőcsapatunk is ott lehet a békéscsabai országos döntőn.

MTK Budapest‒UTE 1:3 (-26, 23, 20, 22)
MTK Budapest‒Gödöllői RC 3:1 (20, 22, -12, 22)

Csapat: Antosz Lea, Csenki Kata, Dajka Dorka, Gellér Tímea, Hargitai Viktória, Mahler Anna, Pogány Kata, Kecskés Kinga, Tisza Fruzsina, Vámos Emma.

Vezetőedző: Ko Henrietta, másodedző: Tímár Edit, Nyitrai Balázs

Tüske Bence U17-es alakulata Érden vendégszerepelt, ahol sajnos mindkét összecsapását elveszítette.

MTK Budapest fehér‒TRSE 0:3
MTK Budapest fehér‒DELTA Röplabda SE 2:3

A csapat: Urai Zsófia, Vida Maja, Rácz Dorka, Sass Léna, Lokodi Sára, Varga Villő, Som Csenge, Hadnagy Emese, Sumits Lili, Tálos Emma.

Edző: Tüske Bence, Másodedző: Horváth Réka

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!