Atlétika
Kulunics Vince

Röplabda: az UTE ellen folytatódik a rájátszás

Publikálva: 2022.04.12 Frissítve: 2022.04.11 Röplabda

Leiszt Máté tanítványai az 5-8. helyért küzdenek, és a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni.

Március végén játszották utolsó mérkőzésüket röplabdázóink a rájátszásban. A negyeddöntőben a Vasas Óbuda együttesével néztek szembe, ésa három nyert találkozóig tartó párharcot kupagyőztes ellenfelünk nyerte 3-0-ra. A mieink így a szereplésüket az 5-8. pozíció között folytathatjuk, ahol az UTE gárdájával néznek szembe, mely összecsapás szintén az egyik fél három sikeréig tart, tehát akár öt mérkőzésre is sor kerülhet.

Ellenfelünk a negyeddöntős küzdelmek során a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia egyletével harcolt meg, ahol a négy mérkőzésen át tartó küzdelemben végül az UTE maradt alul 3-1-re. Az azóta eltelt pár hétben nekik is és nekünk is volt időnk a pihenésre, valamint felkészülni a rájátszás további meccseire. Leiszt Máté erről az időszakról, valamint a közelgő meccsről is beszélt.

‒ Az elmúlt hetekben arra készültünk, hogy a szezon véghajrájában a lehető legjobb formába kerüljünk. Nagyon szeretnénk az első mérkőzést ‒ az UTE ellen ‒ győzelemmel indítani, úgy érzem, hogy a csapat maximálisan készen áll erre a találkozóra.

Az alapszakaszban találkozott már egymással a két csapat, először november végén, az UTE otthonában, ahol minden szettben hajszállal maradtunk el a győzelemtől, így végül 3-0 arányban a hazai gárda diadalmaskodott. A második mérkőzést nem is olyan régen, március elején játszottuk egymás ellen, ahol 3-2-re ugyan mi maradtunk alul, de kiélezett küzdelem folyt a pályán. Szurkolóink jól emlékezhetnek, hogy a vendégek hazai pályánkon már 2-0-ra vezettek, amikor száznyolcvan fokos fordulatot vett csapatunk, és a harmadik és negyedik szettet mieink nyerték, mellyel kiharcolták az ötödik, és egyben mindent eldöntő etapot, ahol 15-10-es eredménnyel a vendégek örülhettek a sikernek.

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Női Extraliga rájátszás 5-8. hely, első mérkőzés

2022. április 13. 18:00, Budapest, UTE Röplabda Csarnok

UTE‒MTK Budapest 

Játékvezetők: Halász E., Ujházy M. (Berényi E., Csizmarik Á.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!