Kézilabda
Török Lilly

Röplabda: az MVM Magyar Kupával folytatódik a tétmeccsek sorozata

Publikálva: 2022.12.09 Frissítve: 2022.12.09 Röplabda

A Vasas Óbuda lesz az ellenfelünk a párharc első összecsapásán.

Az utóbbi két Extraliga fordulóban öt pontot gyűjtő csapatunk menetrendjének következő állomása a MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének találkozói. Az első mérkőzésre hazai pályán kerül sor december 10-én, mely során a tavalyi győztes piros-kék alakulat lesz a vendégünk. Azzal a győzelemmel ellenfelünk tizennegyedszerre nyerte meg a trófeát.

A kupasorozat eddigi küzdelmei során a mieink a DEAC-ot 3:0-ra legyőzve jutottak tovább, a Vasas Óbuda szintén 3:0-ra nyert, ám ők TRSE csapatát ejtették ki. Az Extraliga idei szezonjában összemértük már magunkat Athanasopoulos Ioannis alakulatával. A bajnoki nyitányon a piros-kékeket fogadva kezdtük meg a 2022/23-as idényt. Ezen a találkozón ugyan a vendégek nyertek 3:1-re, ám megnehezítettük a dolgukat, és a harmadik szettben nagyon közel voltunk, hogy újabb etapot nyerve pontot raboljunk a BL-szereplő csapattól.

Az pedig még nagyobb bizakodásra adhat okot, hogy a lányaink kiváló formában vannak, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy két bajnoki siker ‒ az UTE és a Nyíregyháza ‒ után folytathatjuk az MVM Magyar Kupát. Leiszt Máté így tekint elébe a szombati összecsapásnak. 

‒ Picit másfajta mérkőzés lesz, hiszen a kupameccsnek nem olyan a hangulata, mint az Extraligás meccseknek. Erős ellenféllel találkozunk, de mi is minden megteszünk, hogy a legjobb formánkat hozzuk szombaton.

A továbbjutás sorsa két mérkőzésen dől el, a visszavágót december 16-án a Vasas Óbuda otthonában rendezik.

MVM Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés

2022. december 10. 19:00, Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok

MTK Budapest‒Vasas Óbuda

Játékvezetők: Ujházi M., Szabó P. (Kovács R., Mezőffy E.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!