Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Röplabda: az első szett elvesztése után végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.11.12 Frissítve: 2023.11.12 Röplabda

3-1-re legyőztük a Vidux-Szegedi RSE csapatát hazai pályán.

Vasárnap délután a Vidux-Szegedi RSE csapat ellen szálltunk harcba a pontokért hazai pályán, a kezdetektől fogva szoros állás mellett folyt a játék. 9:6-nál a nagyon belelkesedett ellenfelünk, ami nem is csoda, hiszen náluk volt az előny. Sajnos a szegedi öröm tovább folytatódott, hiszen 16:12-nél is ők vezettek. Nem volt más választása Bene Róbertnek, időt kellett kérnie, hogy sikerüljön átvennünk a meccsen az irányítást. A taktikai szünet után két pontra visszazárkóztunk, de ennél közelebb nem kerültünk, a Szeged csapata 25:21-re behúzta az első szettet.

A második etapban teljesen más arcunkat mutatva kezdtünk, sorra szereztük a pontokat, 5:0-ra léptünk el. A továbbiakban is a kezünkben tartottuk a szettet, 14:7-nél már hétpontos fórban voltunk. Remekül alakultak a dolgaink a folytatásban is, hiszen kérdés sem volt, hogy behúzzuk-e a második szettet, Kindrusz Doroti ász nyitásával 22:12-re vezettünk. Meg is tartottuk a kétszámjegyű különbséget, 25:5-re nyertük a második részt, így 1-1-re egyenlítettünk a találkozón.

A harmadik felvonásban szintén remek kezdést produkáltunk, 4:1-es előny után 16:11-nél is mi vezettünk. Ezúttal azonban nem adta olyan könnyen magát a Szeged, egy pontra közelítettek meg minket, sőt 18:18-nál utol is értek. A kedélyeket először Bánki Borka és Kardos Bogi pontszerzése, illetve ellenfelünk hibája nyugtatta meg, 21:18-ra módosítottuk az állást. A végjáték újra izgalmas lett, de 24:23 után Jakab Bogi pontot tett a harmadik szett végére.

A negyedikben pedig már a mérkőzés lezárásáért harcolhattunk, jó úton jártunk, hiszen a 7:7-es döntetlen után 17:11-nél is nálunk volt az előny. Két kiváló Briga Zsanett sánc, majd egy Kardos Bogi pont után már hét pont volt az előnyünk. A szettet végül 25:17-re nyertük meg, és ezzel a három pont is a miénk lett.

Női NBI alapszakasz, 5. forduló

2023. november 12. 17:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 11 néző.

MTK Budapest‒ Vidux-Szegedi RSE 3-1 (-21, 15, 23, 17)

Játékvezetők: Kiss Z., Szelega B. 

MTK Budapest: Kindrusz 7, Bánki 17, Vigh 19, Kardos 13, Darvas 5, Briga 5. Csere: Divényi (liberó), Enrdődi 1, Jakab 2, Réthelyi.

Vezetőedző: Bene Róbert

Vidux-Szegedi RSE: Fürdök L.  5, Lefforge 8, Kádár 7, Elissa 17, Hűse 2, Bálint 6. Csere: Nagy-Hegyesi, Kujundzic (liberó), Fürdök N., Kiss, Horváth.

Vezetőedző: Milodanovic Andrea

Bene Róbert: ‒ Nem sikerült sajnos most sem jól elkezdenünk a mérkőzést, viszont annak örülök, hogy gyorsan magunkhoz tértünk az első szett után. Léptünk egyet előre támadásban és nyitásban is. Mentálisan ebből meríthetünk a Gödöllő elleni kupamérkőzésre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!