Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: a rájátszással folytatódik a bajnokság

Publikálva: 2024.04.19 Frissítve: 2024.04.19 Röplabda

Az elmúlt egy hónap edzésein az intenzitás volt előtérben, ám a héten már csak a szombati mérkőzés lebegett mindenki szeme előtt.

Április 20-án ‒ szűk egy hónapos át tartó szünet után ‒ újra tétmérkőzésen szerepelnek NB I-es röplabdázóink. A rájátszás 9-11. hely között folytatódik számunkra, melynek első összecsapásán hazai pályán fogadjuk a Kispest SE együttesét. A 9-11. hely közötti harcra a bajnokság alapszakaszában megszerzett pontokat minden csapat hozta magával, így az UTE U21 várhatja a legkedvezőbb pozícióból az előtte álló meccseket, hiszen tizenhat ponttal vezeti a rangsort, majd a mieink következnek tizennégy ponttal, a sereghajtó pedig a Kispest SE tíz szerzett ponttal.

Szombati ellenfelünkkel kétszer találkoztunk az alapszakasz során, az első összecsapáson ‒ október elején ‒ 3-1-es győzelmet arattunk, a március végi visszavágón pedig 3-2-re nyertünk. Az egy hónap alatt volt ideje Bene Róbert alakulatának trenírozni magát a bajnokság végső szakaszára, amit egyértelműen sikerrel szeretnének indítani.

Bene Róbert: ‒ Mindenképp győzelemmel szeretnénk kezdeni az alsóházi rájátszást. A hosszabb szünet alatt volt lehetőségünk a megszokottnál intenzívebben edzeni és több hangsúlyt fektetni az egyéni képzésekre. Szeretném, ha a mezőnymunkánkon és a befejezéseinken ez majd meg is látszódna. A meccs hetére kanyarodva pedig teljesen visszavettünk az edzésterhelésből, mondhatni csak finomhangoltunk és előtérbe azt helyeztük, hogy a mérkőzésre a legfrissebb állapotban tudjunk megérkezni.

Női NBI rájátszás 9-11. helyért, 1. forduló

2024. április 20. 15:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok

MTK Budapest‒Kispest SE

Játékvezetők: Varjasi M., Gyulai G.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!