Atlétika
Krizsán Xénia

Röplabda: a lila-fehér mezt kék-fehérre váltja Szabó Lili

Publikálva: 2022.08.08 Frissítve: 2022.08.08 Röplabda

Ismerjük meg az UTE együttesétől érkező játékosunkat!

Szabó Lili szintén fővárosi klubtól, az újpestiektől teszi át a székhelyét. Az ifjú játékos nemrég töltötte be huszadik életévét, és szélső ütő pozícióba érkezik hozzánk. A rendkívül jó adottságokkal, 187 centiméteres magassággal megáldott fiatal játékossal pályafutása kezdeteiről, illetve a klubváltásról beszélgettünk.

‒ Mesélj nekünk arról, hogyan ismerkedtél meg a sportággal: mi az, amire a megszívesebben emlékszel vissza az eddigi karrieredből?

‒ 2012-ben kezdtem el röplabdázni Nyíregyházán, az unokatestvérem hatására próbáltam ki a sportot, sokszor lejártam az edzésére, így hamar magával ragadott a sportág. A Fatum-Nyíregyháza és az UTE felnőttcsapatánál is lehetőségem volt neves edzőkkel együtt dolgozni és tanulni tőlük, illetve sok tapasztalatot is szereztem. A korábbi klubjaimban szerzett tapasztalat mellett a korosztályos válogatottal (U17) elért 2018-as Európa-bajnoki szereplésünkre vagyok a legbüszkébb.

‒ Hogy fogadtad klubunk megkeresését, miért döntöttél a váltás mellett?

‒ Nagyon örültem az MTK Budapest megkeresésének, számomra nagyon szimpatikus klubról van szó. Döntésemben fontos szerepet játszott, hogy a fiatal és magyar játékosokra építik az állományt, sok játéklehetőséget biztosítanak nekik, ezzel segítik őket a rutin megszerzésében.

‒ Milyen célokat tűztél ki magad és a csapat számára a következő szezonra?

‒ Csapatszinten szeretnénk minél jobb eredményt elérni a bajnokságban és a kupában egyaránt. Egyéni célom pedig technikailag és mentálisan is fejlődni, ezzel együtt pedig a csapat meghatározó játékosává szeretnék válni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!