Atlétika
Nemes Rita

Rg: közeledik a kvóta – Pigniczki Fanni a nyolcadik lett Taskentben

Publikálva: 2021.04.17 Frissítve: 2021.04.17 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni összetettben a nyolcadik helyen zárta a taskenti világkupaversenyt, és újabb lépést tett az olimpiai kvalifikáció irányába.

A pénteki nap után, szombaton a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozatának második, taskenti állomásán buzogánnyal és szalaggal lépett szőnyegre az MTK Budapest két versenyzője, Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna.

Fanni „félidőben” a tizenegyedik helyen állt összetettben, szombaton azonban még ezen az előkelő pozícióján is tudott javítani. A buzogánygyakorlatára 23.700 pontot kapott (a kilencedik legmagasabbat az ötvenfős mezőnyben), és a szalaggal kiérdemelt 20.050 pont is a tizedik legjobb volt a szerenkénti sorban. A két nap során gyűjtött 90.000 pont az összetett verseny nyolcadik helyét jelentette Fanninak, de ami ennél fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikációért zajló különversenyben – ahogyan Szófiában is legutóbb – a harmadik, azaz kvótás helyen zárt.

Mint azt folyamatosan hangsúlyozzuk, a tokiói kvótáért folytatott küzdelemben a három (a négy állomásból) legjobb összetettben elért világkupa-helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát.

Hanna szombaton a buzogányra 20.350, a szalagra 17.700 pontot kapott, így péntekhez képest két helyet javítva, 77.850 ponttal az összetett verseny harmincadik helyén végzett.

A taskenti állomáson az orosz Dina Averina hatalmas fölénnyel, 104.100 ponttal nyerte az összetettet, a második helyen ikertestvére, Arina Averina zárt (97.400), míg a harmadikon péntek után is maradt a fehérorosz Anasztaszija Szalosz (96.500).

A világkupa-sorozat két következő helyszíne, Baku és Pesaro.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!