Kézilabda
Andróczki Flóra

Rg: Pigniczki Fanni a tizenegyedik helyről várja a folytatást Taskentben

Publikálva: 2021.04.16 Frissítve: 2021.04.16 Ritmikus gimnasztika

A várakozásoknak megfelelően kezdték az olimpiai kvalifikációs, taskenti világkupaversenyt az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázói: Pigniczki Fanni a tizenegyedik, Wiesner Hanna a harminckettedik helyről várja a szombati folytatást.

Pénteken a ritmikus gimnasztikázók világkupa-sorozatának második, taskenti állomásán karikával és labdával lépett szőnyegre az MTK Budapest két versenyzője, Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna.

A Tokióba vágyó Fanni számára különös téttel bír a sorozat, és miután az első, szófiai állomáson, összetettben a tizenegyedik helyen végzett, az olimpiai kvalifikációt tekintve a harmadik, azaz kvótás helyről kezdte meg a taskenti viadalt.

Az első napon Fanni a labdagyakorlatára 23.750, a karikára pedig 22.500 pontot kapott a bíróktól. Az így megszerzett 46.250 pont most is az összetett tizenegyedik helyét jelenti, és ha csak a jelenlegi megméretés olimpiai kvótáért folytatott különversenyét nézzük, akkor a sportolónk az ötödik a sorban.

Wiesner Hanna is ugyanúgy kitett magáért, mint Szófiában. Az ő a labdagyakorlatát 20.900 ponttal jutalmazták, a karikagyakorlatára 18.900 pontot kapott, így 39.800 ponttal áll az ötvenfős mezőny harminckettedik helyén tanyázik. Ez egyelőre öt pozícióval jobb, mint az előző világkupaversenyen elért összetett eredménye.

Az összetettet az orosz Averina ikrek vezetik. Arina és Dina holtversenyben áll az élen 54.350 ponttal, a harmadik helyet a fehérorosz Anasztaszija Szalosz foglalja el (51.100).

Szombaton a lányok buzogánnyal és szalaggal lépnek szőnyegre az üzbég fővárosban.

Az olimpiai kvótáért folytatott küzdelemben a három (a négy állomásból) legjobb összetettben elért világkupa-helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvótát. A júniusi Európa-bajnokságon további egy kvóta talál gazdára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!