Atlétika
Magyari Zoltán

Rg: Kocsis Evelin Bukarestben is dobogóra állt

Publikálva: 2021.05.23 Frissítve: 2021.05.23 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin a nagy hagyományokkal bíró bukaresti Irina Deleanu-kupa egyéni juniorversenyében három szerrel is a legjobb három között végzett, így összetettben megérdemelten szerzett bronzérmet.

A szombati csapatérmek után, vasárnap egyéni sikernek örülhettünk a ritmikus gimnasztikázók jelentős hagyományokkal bíró, 20. alkalommal megrendezett bukaresti Irina Deleanu-kupáján.

A juniorok egyéni, háromnapos viadalán az MTK Budapest kitűnősége, Kocsis Evelin a hatvanötfős mezőny összetett versenyében bronzérmet szerzett.

A buzogánnyal junior Európa-bajnoki bronzérmes ígéretünk a zárónapon épp ezzel a szerrel teljesített a legvisszafogottabban: 20.450 pontja így is a kilencedik legmagasabb volt a sorban. Evi emellett karikával (21.800) és szalaggal (19.900) a második, labdával (21.650) a harmadik legjobb volt a megméretésen, így 83.800 ponttal teljesen megérdemelten állhatott fel az összetett dobogójára – akárcsak a legutóbbi versenyein. Reménységünk áprilisban a rangos bulgáriai Szófia-kupán négy szerrel jutott fináléba, majd buzogánnyal és labdával is a harmadik lett, nemrégiben pedig a belgrádi Ritam-kupán remekelt, melyen az összetettversenyben szerzett bronzérmet.

A juniorok Irina Deleanu-kupáját összetettben az orosz Anna Popova nyerte a lengyel Liliana Lewinska előtt, és Evi után is csupa sportági nagyhatalom reménységei sorakoznak a top 20-ban. Külön dicséret illeti a Pécsi RG SE-t képviselő Lovász Lucát, aki a 14. helyen végzett (75.300) a nívós élbolyban.

Klubunk büszkeségei közül Krasznay Blanka 70.850 ponttal a 24., Vörös Szonja 67.200 ponttal a 30. lett az összetett versenyben. Mindkét versenyzőnk gyakorlatai erősségben és kivitelezésben is a mezőny első feléhez tartoztak Bukarestben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!