Kézilabda
Koronczai Petra

Peya Babos új párja

Publikálva: 2015.05.20 Frissítve: 2015.05.20 Tenisz

Négy verseny után Tímea új társsal szerepel vegyes párosban a vasárnap kezdődő, párizsi Grand Slam tornán: a 22 éves magyar játékos az amerikai Eric Butorac helyett immár az osztrák Alexander Peya oldalán indul.

Babos Tímea éppen egy évvel ezelőtt mutatkozott be vegyes párosban. Akkor, a Roland Garroson – több remek eredmény után – elődöntőt ünnepelhetett Butorac-kal. Utána Wimbledonban a 3. fordulóig jutott amerikai társával, aztán a US Openen és idén az Australian Openen már a nyitó kör végállomást jelentett. A babostimea.hu-n adott magyarázatot a történtekre a wimbledoni döntős játékos.

– Sajnos, Ericnek a rangsora nem elég jó, hogy bekerüljünk, illetve necces lett volna. – mondta Babos. – Nagyon jóban vagyunk, rendes srác, segítőkész. Gratulál – a mai napig – minden győzelmemre és én is neki. Ettől függetlenül nem működött már a közös játék, persze hozzáteszem, a sorsolásunk sem volt könnyű az elmúlt Slameken. Úgy gondoltam, megpróbálom mással. Meglátjuk, mi sül ki belőle.

– Hogyan találtál rá Alexander Peyára, láttad már korábban őt játszani?

– Igen, láttam játszani, nem is egyszer. – válszolt Babos. – Tavaly még nagyon elől volt a ranglistán, aztán babájuk született. Ezért kevesebbet játszott, így picit visszacsúszott. Kiváló játékos, természetesen. Örülök, hogy vele indulhatok. Egyébként pedig, szimplán megkérdezett, hogy szeretnék-e vele játszani? Ezt megbeszéltem Eric-kel, és utána igent mondtam Alexandernek.

– Tavaly elődöntős voltál a Roland Garroson vegyes párosban.

– Őszinte leszek: a vegyes páros a legkevésbé fontos a számomra. – jelentette ki Tímea kertelés nélkül. – Persze, szeretnék ebben is jó eredményt elérni. Természetesen, elsődleges az egyéni, hogy ott jól játsszak. Aztán a női páros, esetleges Grand Slam győzelem a jövőben, és idénre a világbajnoki részvétel szerepelnek terveimben. Remélem, hogy jó eredményekkel „szolgálhatok” az idei Garroson!

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!