Kézilabda
Porobic Zoé

Ötödik helyen zárt az MTK Törökbálint

Publikálva: 2015.06.01 Frissítve: 2015.06.06

Miután az alapszakaszban az NB I/B Nyugati-csoportjának élén végzett, majd a rájátszásban a legjobb négy közé jutásért - a szezon végére igencsak megerősített Salgótarján ellen - búcsúzni kényszerült, egyetlen cél lebeghetett az MTK Törökbálint kosarasainak szeme előtt, a rájátszás ötödik helyének megszerzése. Jelentjük, a kitűzött cél teljesítve.

Az ötödik helyért vívott oda-visszavágós kuparendszerű párharc első mérkőzésén, idegenben szedett össze 14 pontos hátrányt a csapat a TF-Budapest ellen, melyet aztán parádés játékot mutatva dolgozott le hazai pályán, 27 ponttal diadalmaskodva. Így sikerült tehát megszerezni az NB I/B ötödik helyét. Érzelmes pillanat volt, amikor a találkozó végéhez közeledve, az aktív játékkal felhagyó Bódi Ferencet felállva, zúgó tapssal köszöntötte a csapatot végig nagyszerűen biztató közönség.

MTK Törökbálint – TF-Budapest  82-55 (14-14, 24-17, 21-15, 23-9)

Az 5. helyért folyó párharc összesített végeredménye:

MTK Törökbálint – TF-Budapest  150-137

Mivel a szezon végéhez ért a csapat, a szakmai stáb értékelte a mögöttük hagyott bajnoki évad történéseit.

Szarvas Gábor vezetőedző: 

– Az idei bajnokság egyik legjobb csapatát sikerült ma legyőznünk Bihari Máté vezérletével. A csapatunknak erre az utolsó mérkőzésre alakult ki az a fizikális, türelmes, taktikus karaktere, amit a szezon előtt megterveztem. A mérkőzéssel kapcsolatban annyi a hiányérzetem, hogy kihagytunk 10 büntetőt és az első félidőben eladtunk 12 labdát. Az ötödik helyen fejeztük be a szezont, amihez gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok erre a helyezésre. Azt is kiemelem, hogy a szezonban összesen hat vereséget szenvedtünk el a 29 mérkőzésünkből. Ennél kevesebbszer csak a Debrecen kapott ki, amely most kezdi a döntő párharcot. A következő évadban folytatjuk a fiatalok képzését és beépítését a csapatba. Ezúton szeretném megköszönni a közös munkát Csempesz Balázsnak, aki jelezte, hogy abbahagyja a játékot. Sok sikert kívánok neki a civil élethez. Végül, de nem utolsó sorban Bódi Ferencnek is szeretném megköszönni a játékot. Megtiszteltetés volt számomra, hogy az edzője lehettem az idei szezonban. Az emberi nagyságát mutatja, hogy a fiatal játékosok érdekében hagyja abba a játékot, hiszen még évekig az NB-I/B egyik legjobb kosárlabdázója lehetne.

Spiriev Attila ügyvezető igazgató: 

– Gratulálok csapatunk minden játékosának, a stáb tagjainak és a vezetőedző Szarvas Gábornak a teljes szezonban nyújtott produkcióhoz, és köszönöm az egész éves munkát! Büszke vagyok arra, hogy egy sikeres és nagyon szerethető csapatunk van, amelyben számos fiatal játékosnak is fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani. Külön köszönöm Bódi Ferencnek, hogy kérlelhetetlen győzni akarásával, igazi profizmusával, nagyszerű példát mutat az ifjú sportolóink számára. Nagyon sok sikert kívánok neki az edzői pályán, és nagy öröm számomra, hogy tudását edzőként is a mi sportszervezetünkben kamatoztatja. A játékot abbahagyó Csempesz Balázsnak is köszönöm a nálunk töltött időt, és sok sikert kívánok neki a civil pályafutásához. Nagyon köszönöm szurkolóink az egész évadon át kitartó biztatását, támogatását! Még egyszer gratulálok az egész CSAPATNAK!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!