Kézilabda
Török Lilly

Oda a hazai veretlenség: MTK Törökbálint - Bajai Bácska 81-82 (24-16, 14-25, 23-18, 20-23)

Publikálva: 2015.02.16 Frissítve: 2015.02.16

Félpályás dobások, mazsorettek, Zizi, bambi, körhinta. Volt minden Törökbálinton, csak éppen a Baja legyőzése hiányzott. Pedig ezt a meccset (csakúgy, mint az ottanit), meg lehetett volna nyerni. Ugyanakkor az U21-es csapat negyven ponttal győzte le az eleddig még veretlen Bácskát.

Nagy hiba volt, hogy 33-20-nál újra meccsbe hozta az MTK a Baját. Egymás után kihagyott nyolc dobás, fele az érthetetlenül erőltetett triplával. A huszonhét hárompontos kísérletből mindössze öt volt sikeres – így pedig nem könnyű meccset nyerni. Ráadásul a kapott 82 pont is túl sok volt. Bár akadt néhány kiváló egyéni teljesítmény (Spiriev, Jakab, Bihari, Bódi), és a végén remekül küzdött a csapat, mindez kevés volt a sikerhez. A kiegyensúlyozottabban összpontosító Baja összességében megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Oda lett a hazai veretlenség. A győzelem-vereség mutató 12-3-ra alakult, ami a második helyet jelenti a 11-2-es Bonyhád mögött, és a 11-4-es Baja előtt. Mivel a Veszprém elhalasztotta az eredetileg február 20-ra kiírt találkozót (március 3-ra), így a következő mérkőzés február 27-én, Törökbálinton lesz, a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen.

Szarvas Gábor vezetőedző:

– Őszintén gratulálok a Baja csapatának. Másodszor is legyőztek minket a bajnokságban. Okosan, higgadtan játszottak és a Katyanszki-Mándity duó semlegesítése megoldhatatlan feladat volt a számunkra. – értékelt Szarvas Gábor vezetőedző. – Nem fektettünk kellő energiát a védekezésbe, mindenki a támadástól remélte a „megváltást”, ott azonban gondjaink akadtak. Csak az utolsó másfél percben adtunk bele mindent a védekezésbe, amikor már „égett a ház”. Dicséretes, hogy a már elveszettnek látszó mérkőzést egylabdás meccsé tudtuk alakítani. Az égiek azonban úgy döntöttek, hogy ne menjen be az utolsó dobásunk. Gratulálok a szurkolóinknak és a mazsorett csoportnak! Úgy gondolom – a vereségünk ellenére –, pompás show, remek sportrendezvény volt a szombat esti kosárlabda mérkőzés.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!