Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: beérett az egész éves munka, megvan a hetedik hely

Publikálva: 2022.05.07 Frissítve: 2022.05.07 Röplabda

A győzelemmel bebiztosítottuk a helyünket a következő idényre az Extraligában.

2-1-es kék-fehér vezetésről folytatódott a párharc a DVTK ellen, az Extraliga rájátszás hetedik helyéért zajló küzdelemben. A miskolci Generali Arénában 18:00 órakor kezdődött az összecsapás negyedik mérkőzése. Az első szettben főként hazai irányítás alatt folyt a játék, 13:7-re vezettek a piros-fehérek. Lányaink nagy küzdelemben egy pontra felzárkóztak, és 17:16-os állásról folytatódott az első szett győzelméért a párharc. Sajnos ennél közelebb nem tudtunk kerülni, és a diósgyőriek 25:19-es sikerrel zárták az első etapot.

A második szettben fordult a kocka, ugyanis elsöprő lendülettel indítottuk a játszmát, 16:10-nél már hatpontos előnyt jegyezhettünk. Ellenfeleink nem is tudtak olyan közel zárkózni, hogy veszélyben forgott volna a második felvonásos győzelmünk. Ugyanolyan eredménnyel végződött ez a szett is mint az előző, ám most a mieink neve mellett állt az elért huszonöt pont.

A harmadik szett elején újra hazai fölény kerekedett, 10:5-nél mi voltunk hátrányban. 12:12-nél sikerült egalizálnunk, ám a DVTK lányai 5-0-s sorozatot produkálva újra fórban voltak. A következőkben sikerült újra zárkóznunk, de egy pontnál közelebb nem tudtunk kerülni, egyenlítésre nem került sor a szett során. 24:23-at mutatott az eredményjelző, amikor végletekig kiélezett harc folyt a mindent eldöntő pontért, melyet végül a hazaiak tudtak megszerezni, 25:23-ra nyerték a harmadik felvonást.

2-1-es diósgyőri vezetéssel kezdődött meg a negyedik szett, mely, ha piros-fehér győzelemmel zárul, akkor a találkozó sorsa is eldől, míg, ha kék-fehér győzelem születik, akkor ötödik felvonással folytatódik az összecsapás. Hasonlóan hazai irányítással indult ez a szett is, hatpontos hátrányba kerültünk. 16:14-nél már csak kétpontos előnyt tudhatott magáénak ellenfelünk, így a hazai szakvezetés időt is kért.

A rövid szusszanás után sem tudtak leszakítani minket, 17:16-nál már csak egyetlen pont választott el minket az egyenlítéstől. Sajnos az egalizálás nem valósult meg, sőt még a diósgyőriek növelték a fórt. Nagyot küzdöttek mieink minden pontért, és az ellenfél hibás feladása után újra az egyenlítésért mentünk. Kilyénfalvi Zsófi két pontszerzését követően 22:22-nél egyenlítettünk, a hazai tréner időt is kért. Nagyot fordítottunk, 24:22-re mi vezettünk, és csak egyetlen pont választotta el Leiszt Máté tanítványait az ötödik szett kiharcolásához, mely bravúros fordítással sikerült is.

Az ötödik szett nem indult túl kedvezően számunkra, rögtön a DVTK-s lányok kaparintották meg az előnyt, és 10:4-nél Leiszt Máté már másodjára kényszerült időt kérni az etapban. 14:14-et követően fej-fej mellett haladt a két fél, parázs hangulatú végjáték kerekedett az ötödik szettre. 20:20-nál továbbra sem bírt egymással a két csapat, de a mindent eldöntő pontoknál lányaink akarata érvényesült, és Boskó Ágnes támadása és Tettamanti Virág pontot érő sánca jelentette a szett végét, ami egyben azt is eredményezte, hogy nemcsak a meccset, de a hetedik helyet is megszereztük, bebiztosítva pozíciónkat a következő idény Extraliga mezőnyébe.

Női Extraliga rájátszás 7. helyért, negyedik mérkőzés

2022. május 7. 18:00, Miskolc, Generali Arena, 198 néző.

DVTK‒MTK Budapest 2-3 (-19, 19, -23, 23, 20)

Játékvezetők: Varjasi M., Halász E. (Berényi E., Csizmarik Á.)

DVTK: Szajkó, Kiss 18, Kalmár 4, Egri 3, Sylejmani 31, Baidiuk 14. Csere: Kundrák (liberó), Godó 6.

Vezetőedző: Gaitanakis Leonidas

MTK Budapest: Kilyénfalvi 23, Sziládi 14, Tettamanti 10, Berkó 3, Windisch 29, Tatár 12. Csere: Szalai (liberó), Borsos, Weidemann, Boskó 1.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Leiszt Máté: ‒ Tudtuk, hogy nehéz lesz idegenben nyerni, de a lányokról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Elképesztő sportolói tartástól és akaratról tettek ma tanúbizonyságot, nagyot harcoltak, többször is hátrányból álltak fel. Megérdemeltük a győzelmet, az egész szezonban végzett szisztematikus munka meghozta gyümölcsét. Nagyon köszönöm a stáb és a csapat egész éves munkáját! Büszkén mondhatom, hogy az MTK Budapestnek jövőre is Extraligás csapata lesz. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!