Atlétika
Krizsán Xénia

MTK Budapest – Ipress Center-Vác 19-27 (12-13) + GALÉRIA

Publikálva: 2015.07.24 Frissítve: 2015.08.02 Kézilabda

Igazából nem történt semmi. Felkészülési mérkőzésen több gólt dobott az ellenfél, de...

MTK Budapest – Ipress Center-Vác  19-27 (12-13) 

​Budapest, Elektromos Csarnok, előkészületi mérkőzés, zárt kapuk mögött.
Vezette: Dobrovitz Csaba, dr. Tájok Péter

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz (kapusok) – Hosszu (1), Barna (1), Bacikova (3), Valovics (1), Horváth (1), Wolf (1/1), Kovács (2), Szádvári, Gera (1), Blaubacher (2), Gorilszka (5), Dakos (1). 
Vezetőedző: Golovin Vlagyimír

Ipress Center-Vác: Balog, Bíró (kapusok) – Gróz (1/1), Jovetics (3), Pelczéder (1), Farkas (3), Tóth (2), Liscsevics (4/1), Helembai (7), Basics (3/1), Ertl, Hansághy, Szenes (1), Szondi (2), Bató.
Vezetőedző: Uros Bregar

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Az eredmény alakulása: 10. perc: 6-7, 16. perc: 7-8, 22. perc: 10-10, 36. perc: 14-16, 49. perc: 16-21.

Jegyzőkönyv:

10. perc: MTK Budapest – Ipress Center-Vác 6-7

A csapat játékosállományának fele kicserélődött, így várta az előző bajnokság egyik legnagyobb riválisával a találkozót. A váciak szereztek vezetést, ám Barna, Valovics és Gorilszka góljaival három perc alatt fordított az MTK Budapest. (3-1). Sőt, az 5. percben már 5-2 volt az állás, Barna és Gorilszka újabb találataival. Egyenlített a Vác, Bicikova még visszavette a vezetést, de fordított az ellenfél (6-7).

20. perc: MTK Budapest – Ipress Center-Vác 9-10

Időt kért az MTK Budapest vezetőedzője, nem alaptalanul. Hosszu szerezte meg a vezetést, majd Ignácz-Pethő védett nagyokat, de összekapta védekezését a gárda. Így is elment kétszer is, két gólra a Vác, de Bicikova és Kovács is eredményes tudott lenni.

30. perc: MTK Budapest – Ipress Center-Vác 12-13

Bicikova negyedik gólja az egyenlítést jelentette. Wolf is bemutatkozott hetesből, hosszú idő után vezetéshez juttatva az MTK-t (11-10). Utána már csak Dakos lőtt gólt, így, ha szorosan is, de a váciak vezettek az első félidőt követően.

40. perc: MTK Budapest – Ipress Center-Vác 15-16 (12-13)

Folyamatosan csökkent a lőtt gólok száma. Ugyan Gorilszka kétszer is eredményes tudott lenni, ám a többiek tíz percen keresztül gólképtelenek voltak. Időt is kért Golovin mester. Gorilszka hozta közelebb a csapatot.

50. perc: MTK Budapest – Ipress Center-Vác 16-20 (12-13)

A 44. percben háromgólos előnyénél, a Vác kért időt. A félidő közel fele alatt mindössze három gólra volt képes az MTK Budapest. A 49. percben Kovács szépített, csak addigra már a Vác újból bevert kettőt.

60. perc: MTK Budapest – Ipress Center-Vác 19-27 (12-13)

Uros Bregar, vezetőedző (Ipress Center-Vác) a mérkőzés után: – Próbálkoztunk a megbízható védekezéssel, a gyors támadásokkal, de ahogy láttátok sok hibát követtünk el. Ennek ellenére – a felkészülés ezen szakaszában – elégedett vagyok azzal, ahogy fogtuk az MTK játékosait. Van még elég időnk a rajtig, most úgy látom, hogy jó csapatunk lesz. Most még tanulom az MTK Budapest játékosainak neveit, de a bajnokság kezedetére kívülről fújom majd őket.

Golovin Vlagyimir, vezetőedző (MTK Budapest), a mérkőzés után: – Az első félidő valamennyire hasonlított arra, amit vártam, bár akkor is rengeteg hibát követtünk el. Ezzel szemben a második játékrész katasztrofális volt. Sem támadásban, sem védekezésben nem volt hite, önbizalma a társaságnak. Ezek nélkül pedig nem megy. Hiába dolgoztunk ki helyzeteket, azokat nem tudtuk eredményesen befejezni. Ki lehet kapni, de nagyon sokaknak el kell gondolkodni azon, hogy hogyan tovább... Az ellenfél – 97-es születésű – kapusa két kézzel fogta az átlövéseinket, ami nem elfogadható. Úgy nem lehet felmenni a pályára, hogy „majd lesz valahogy”! Olyan nem lehet, hogy nem én irányítom a sorsomat! Ez nem sportolói mentalitás. Lehet, hogy fáradtak a játékosaim, mert ma délelőtt még keményen megfuttattam őket, de vannak alapvető normák, amiket az NB I-es kézilabdázóknak teljesíteniük kell. Örülök, hogy ezzel most találkoztam és nem szeptember 2-án, a bajnoki rajton! Van még időnk orvosolni a gondokat, azon leszek, de ma – főleg a második harminc percben – a tudásunk alatt teljesítettünk. Nálam olyan nem létezik, hogy lejövök a csarnokba, és rutinból hozom a meccset, ez soha többet nem fordulhat elő…

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!