Atlétika
Krizsán Xénia

Magabiztos siker a Budaörs ellen (GALÉRIA + VIDEÓ)

Publikálva: 2016.03.02 Frissítve: 2016.03.02 Kézilabda

A K&H liga 20. fordulójában, a sereghajtó Budaörs látogatott az Elektromos Sportcsarnokba. Az MTK Budapest, a papírformának megfelelően, magabiztosan verte ellenfelét, és készülhet a Győr elleni, pénteki meccsre.

MTK Budapest – Budaörs 28-19 (13-8)
Elektromos Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Medve, Nagy L.

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Baciková 1, Tóth M. 2, Balog B. 1/1, Szádvári 1, Kovács G. Gera, Dakos 5/1, Termány 7, Faluvégi 5, Gorilszka, Valovics 3, Barna 3
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Budaörs: Andrási, Györkös – Németh N., Ivanics 5/3, Földes V., Szabadfi 1, Hatala 3, Zsigmond 3/2, Szabó A. 1, Földes K. 4, Kiskartali, Karalyos, Bárdi 1, Kamuti 1, Szamoránsky
Vezetőedző: Mihály Attila

Hétméteresek: 3/2, ill. 8/5
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 7-2, 16. perc: 10-4, 24. perc: 11-6, 38. perc: 16-13, 46. perc: 21-15, 56. perc: 25-17

A Békéscsaba elleni – meglepő  – vereséget követően, ismét,  verhetőnek hitt ellenfél látogatott az Elektromos Sportcsarnokba. A Budaörs, a mérkőzést megelőzően az utolsó helyen állt, mindössze két meccset nyerve az egész szezonban. 

Az MTK Budapest kezdte jobban a mérkőzést: a Barna Éva-Valovics Nóra duó vezette kék-fehérek, szinte azonnal leszakították ellenfelüket, és a nyolcadik percben már öt góllal vezettek. A hazaiak fegyelmezett védekezésének hála, ezt a különbséget meg tudták őrizni a szünetig.

A második játékrész elején, egészen más Budaörs lépett pályára, és villámgyorsan két gólosra olvadt az MTK Budapest előnye. Ezt észlelve, Golovin Vlagyimir a 37. percben, 15-13-as állásnál időt kért, és rendet rakott a fejekben. Be is vált a kék-fehérek mesterének számítása, csapata a félidő derekán már ismét hat góllal vezetett. Termány Rita hét találatával kiemelkedett a mezőnyből, de Faluvégi Dorottya, illetve – a születésnapját ünneplő – Dakos Noémi is rendkívül agilisan játszott. A hazaiak magabiztos, többnyire fegyelmezett játékának meg is lett a gyümölcse, és végül 28-19-re győzni tudott az MTK Budapest.

A kék-fehérek azonban nem ünnepelhetnek sokáig, mivel pénteken újabb, könnyűnek egyáltalán nem nevezhető találkozó vár rájuk: a Győri Audi ETO KC otthonába látogatnak. A két csapat őszi meccse 27-12-es zöld-fehér győzelmet hozott, a cél ezúttal is a tisztes helytállás lehet. 

Golovin Vlagyimir: – Nehezebb mérkőzésre számítottam, bár voltak hullámzó periódusok is. Végül nagyon aktívak és agresszívak voltunk védekezésben, és ez volt a mai győzelem záloga.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!