Kézilabda
Porobic Zoé

Kosárlabda: Szabó Fanni ismét a legjobbak között

Publikálva: 2024.02.29 Frissítve: 2024.02.28 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest kiválósága, Szabó Fanni – a DVTK elleni remek teljesítményének köszönhetően – bekerült a forduló válogatottjába az NB I/A-csoportban.

Miután egy héttel ezelőtt Sha Carter és Németh Alma személyében két játékosunk is bekerült a forduló álomcsapatába, az alapszakasz legutóbbi, 14. játéknapja sem telt anélkül, hogy a TFSE-MTK valamelyik játékosa ne nyújtott volna kiemelkedő teljesítményt. A hazai szövetség (MKOSZ) ezúttal Szabó Fannit válogatta be a legjobbak közé.

Dobóhátvéd – Szabó Fanni (TFSE-MTK Budapest)

Jól tartotta magát és közel járt a bravúrhoz a DVTK otthonában a TFSE-MTK. A hét játékossal felálló fővárosi együttes kimondottan jó teljesítményt nyújtott az Euroliga négyes döntőjétől karnyújtásnyira lévő diósgyőriek oroszlánbarlangjában. Az 5x5-ös bő keret mellett a 3x3-as válogatottban is számításba vett Szabó 23 pontjával (8/13 dupla, 2/7 tripla, 1/3 büntető) a mezőny legeredményesebb pontszerzője lett, de a védőoldalon is kitűnt 6 labdaszerzésével. Emellett akadt még két lepattanója, 1-1 gólpassza és blokkja, valamint 4 kiharcolt személyi hibája, 38 perc alatt 22-es VAL-mutatóig jutott.

Szabó Fanni továbbra is az előkelő negyedik helyen áll a bajnokság pontlistáján (16,1).

(Fotó: Borhi Mihály)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!