Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kosárlabda: közel járt a bravúrhoz a TFSE-MTK Budapest a DVTK otthonában

Publikálva: 2024.02.24 Frissítve: 2024.02.24 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata szoros végjáték után kapott ki a listavezető Diősgyőr vendégeként.

A női kosárlabda NB I. A-csoportjának 14. fordulójában a TFSE-MTK Budapest a listavezető, eddig veretlen DVTK otthonába látogatott.

Hegedűs Péter együttese az első negyed végére tízpontos hátrányba került (23-13), ám a folytatásban nem tudott elhúzni a hazai gárda, és a nagyszünetben már (34-30) állt az eredményjelzőn.

A harmadik játékrész negyedik percében Szabó Fanni triplájával már a TFSE-MTK Budapest vezetett 38-36-ra, és bár a vendégelőny hatpontos is volt, a negyedik negyed 45-44-nél kezdődött.

A záró felvonásban fej-fej mellett haladtak a felek, az utolsó két perc pedig 58-57-es TFSE-MTK Budapest vezetésnél indult. Együttesünknek több lehetősége is adódott a végjátékban, hogy nagyon közel kerüljön a bravúrhoz, ám Dúl Panka, valamint Dúl Terka is egyaránt két-két büntetőt hibázott, és Burján Laura triplakísérlete sem volt sikeres. A másik oldalon viszont Kányási Veronika hárompontosa a hazaiak javára fordította az eredményt, az utolsó másodpercekben pedig Szabó kinti dobása nem talált utat a gyűrűbe. A hazaiak még elfutottak a végén egyszer, és szereztek egy kétpontost, amellyel 64-58-ra nyerték meg a meccset.

A TFSE-MTK Budapest tehát hajszálnyira volt attól, hogy megtréfálja otthonában a bajnokaspiránst, ám a vereség ellenére is dicséret illeti a nagyot küzdő csapatot, amelyben Szabó Fanni 23 pontjával bizonyult a legeredményesebbnek.

Női kosárlabda NB I.A – 14. forduló

DVTK Hun-Therm –TFSE-MTK 64-58 (23-13, 11-17, 11-14, 19-14)

A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el.

(Fotók: tfse.sport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!