Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: két játékosunk is bekerült a forduló válogatottjába

Publikálva: 2024.02.21 Frissítve: 2024.02.20 Kosárlabda női

Németh Alma és Sha Carter is remekelt az NB I/A-csoport legutóbbi játéknapján.

Mint arról beszámoltunk, a TFSE-MTK Budapest helytállt, de végül kilenc ponttal kikapott a Szekszárd vendégeként az NB I/A-csoportban. Ugyanakkor remek egyéni teljesítményeknek nem voltunk híján, amelyet a hazai szövetség (MKOSZ) is kiemelt: Sha Cartert és Németh Almát is beválasztották a mieink közül a forduló válogatottjába.

Kiscsatár

Sha Carter általában egy poszttal feljebb szeret játszani, végül azonban a némileg jobb statisztikai számsor miatt került be ő csapattársa, Dúl Panka (12 pont, 9 gólpassz, 26 VAL) helyett. Bár csapata kikapott a Szekszárdtól, az amerikai bedobó 19 ponttal (5/8 dupla, 3/6 tripla), 11 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel, valamint 4-4 kiharcolt faulttal és assziszttal zárt, és 36 perc alatt 31-es VAL-mutatóig jutott el. 

Center

A forduló legjobb centere is a TFSE-MTK-ból került ki. Németh Alma pazar formában kosarazva, 20 pontig (4/9 dupla, 2/3 tripla, 6/8 büntető), 8 lepattanóig, 9 kiharcolt faultig, valamint 3 labdaszerzésig jutott a Szekszárd ellen, mindez 35 perc alatt 31 VAL-t ért.

(Fotó: Borhi Mihály)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!