Atlétika
Magyari Zoltán

Kosárlabda: simán győzött a második csapatunk a Győr vendégeként

Publikálva: 2022.04.03 Frissítve: 2022.04.03 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE 97-64-re nyert az UNI-Győr SZESE pályáján az NB I/B Piros csoportban.

A másodosztályban szereplő MTK-TFSE együttese – közvetlenül az első csapat mérkőzése után – szombat este szintén Győrben lépett pályára. A mieink a tabella 7. helyéről várták a meccset, a házigazdák a 13. pozíciót foglalták el a játéknap előtt.

A mérkőzés első kosarát a győriek szerezték, de Patai Benjamin tanítványai villámgyorsan átvették a kezdeményezést. Boros Dorka, Dömötör Petra és Gróf Júlia jeleskedett a pontszerzésben, az ötödik percben már 14-7-re vezettek a lányok. Majd az élvonalbeli alakulatunk kiválósága, Burján Laura, valamint az ebben az évadban most debütáló Gróf Tímea Anna szintén beszállt a pontgyártásba. Az első negyed után 31-24-re vezettek a kék-fehérek.

A második játékrészt a Rába-partiak nyitották jobban, a 13. percben már egyenlő volt az állás (33-33). Erre jól reagáltak a játékosaink, 7-0-ás sorozattal ismét elléptek ellenfelüktől (40-33). Dömötör parádés estét fogott ki, összesen 28 pontig jutott a mérkőzésen, és fiatal irányítónkkal az élen folyamatosan növeltük az előnyt a következő periódusban – 59-40-es állásnál vonultak el a csapatok a nagyszünetre.  

A félidő után hasonló mederben zajlott a találkozó, a harmadik tíz perc első felében a játékosaink kiválóan őrizték a közel húszpontos vezetésüket, majd a remek triplaformának (31 kísérlet / 16 sikeres) köszönhetően tovább növelték a differenciát (78-50). Ezáltal a negyedik negyed rajtjára végérvényesen eldőlt a győztes kiléte. Végül nagyon simán, 97-64-re nyert az MTK-TFSE a Győr otthonában. A mieinktől öten is elérték a kétszámjegyű ponttermést, illetve mind a tíz pályára lépő játékosunk szerzett pontot a meccsen.

Vezetőedzőnk, Patai Benjamin így értékelt röviden a szövetség honlapján.

– Mindkét csapat jól játszott, mi viszont extrán dobtunk, így megérdemelten nyertünk. A Győrnek a legjobbakat kívánom a jövőben!

A sikerrel együttesünk megerősítette a hetedik helyét a tabellán. A lányok vasárnap 17:00 órakor ismét pályára lépnek, ezúttal már Baján.

Női amatőr NB I Piros csoport, 15. forduló
UNI-Győr SZESE–MTK-TFSE 64-97 (24-31, 16-28, 12-19, 12-19)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!