Taekwondo
Salim Sharif

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest kikapott a párharc első meccsén Győrben

Publikálva: 2022.04.02 Frissítve: 2022.04.02 Kosárlabda női

Csapatunk a nagyszünetig jól tartotta magát, végül 87-64-re alulmaradt az UNI Győr Mély-út otthonában.

A Sopron elleni negyeddöntős vereség után a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata szombat délután megkezdte az 5-8. helyért zajló küzdelmeket a rájátszásban. Ellenfelünk a következő párharcban az UNI Győr Mély-út együttese, az első meccset idegenben, a Széchenyi István Egyetemi Sportcsarnokban játszották a lányok.

Az első percekben fej fej mellett haladtak a felek, a nyitónegyed derekán 9-8-ra vezettek a győriek, de ekkor a házigazdák hirtelen 11-0-ás szériát produkáltak, és elléptek a mieinktől (20-8). Theodoreán Alexandra triplája indított meg újból a kék-fehérek ponttermését, majd Elisabeth Pavel is csatlakozott hozzá. Az első tíz perc nyolc pontos hátrányban ért véget (27-19).

A második etapban abszolút „felvette a kesztyűt" Magyar Bianka alakulata. Dúl Panka és Theodoreán is beköszönt távolról, majd Chanise Jenkins sikeres közelije követte ezt (31-27). A TFSE-MTK elsősorban Jenkins remeklésének köszönhetően tartotta a lépést, és a nagyszünetre egyetlen pontra zárkózott fel (44-43).

A fordulást követően Jenkins kettesével már a mieinknél volt az előny (45-44), majd ezt sajnos az első negyedre jellemző „kosárcsend" (11-0) követte, miután 55-45-re már a Győr állt jobban. Ebben a játékrészben mindössze kilenc pontot hoztak össze játékosaink, ezt követően 64-52-es állásnál rajtolt a zárószakasz.

A negyedik negyed kezdetén – Dúl és Pavel vezérletével – igyekezett felzárkózni a TFSE-MTK, viszont erre a hazaiak mindig válaszolni tudtak, majd öt perccel a vége előtt már 18 pontra nőtt az előnyük (76-58), ezzel a mérkőzés érdemi része sajnos lezárult. Együttesünk 87-64-re alulmaradt Győrben, a két sikerig tartó párharcban 1-0-ra vezet riválisunk. A csapatok jövő szerdán, a Városmajorban folytatják a második összecsapással.

Női NB I/A-csoport, rájátszás, 5-8. helyért, első kör, első meccs
UNI Győr Mély-út–TFSE-MTK Budapest 87-64 (27-19, 17-24, 20-9, 23-12)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!