Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: óriási siker volt a nyári tábor a Városmajorban

Publikálva: 2023.07.12 Frissítve: 2023.07.12 Kosárlabda női

Idén nyáron huszonhat gyermekkel vágtunk neki kosárlabdatáborunknak.

A délelőtti edzéseken közös bemelegítést követően, csoportokban gyakorolták a gyerekek a különböző ügyességi, koordinációs feladatokat. Szerepet kapott a kosárlabda mellett a lufi, a teniszlabda, a babzsák, a kötélhúzás és váltóversenyek. Az ebédig tartó „holtidőben” a csapatépítésé, barátkozásé volt a főszerep. Indulókat, táncokat kellett a rögtönzött csoportoknak előadni, de lehetett társasjátékozni, ping-pongozni, kidobósozni.
Ebéd után fagyi, majd irány a közeli játszótér, ahol a szabad játék volt soron. A homokozó, a hinta sosem volt üres. 
A délutáni edzéseken csapatos kidobóssal melegítettek be a lányok, majd az ezt követő egészpályás kosárlabdázásra került sor a csarnokban, a kisteremben pedig a floorballal ismerkedhettek meg a gyerekek.
Pénteken dobóversenyeken mutathatták meg a lányok, hogy kinek mennyire megy a ziccer, az egy-egy elleni küzdelem, a büntetődobás, vagy épp a királyozás.
Velünk volt a héten Molnár Márton, NBI/A-s kosárlabdázó, a Sopron 208 cm-es játékosa. Tartott nekünk látványos zsákolóbemutatót, majd utolsó napon egészpályás játékot is játszhattak ellene, és a többi segítő ellen a gyerekek, aminek rendkívül nagy sikere volt.   
A tábor egyik célja a toborzás volt, sok új arcot ismerhettünk meg a hét folyamán, reméljük augusztustól minél többüket látjuk az edzéseinken. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!