Kézilabda
Kekezovity Anna

Kosárlabda: folytatódott az MTK-TFSE győzelmi sorozata (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.04.14 Frissítve: 2021.04.15 Kosárlabda női

Piros csoportos női kosárlabdacsapatunk nagyon simán nyert a Szekszárd ellen.

A női amatőr NB I piros csoportjában szereplő  MTK-TFSE együttese magabiztosan – 66-41-re – nyert a Városmajorban az Atomerőmű KSC Szekszárd II csapata ellen, a 24. játéknapon.

A tabella második helyén álló csapatunk nem kezdte jól a találkozót az esélytelenebb riválissal szemben. Az első tíz perc után a szekszárdi gárda vezetett 21-18-ra. Ekkor azonban villámgyorsan feljavult a kék-fehérek védekezése, és mindössze nyolc pontot engedtek ellenfelüknek a nagyszünetig, továbbá Karlócai Julianna és Benke Sára kosarainak köszönhetően 32-29-re már az MTK állt jobban két negyed után.

A második félidőben folytatódott a hazaiak fojtogató védekezése, ezzel sanszot nem adva a Tolna megyei alakulatnak. A hatékony védekezést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első negyedben 21 pontot engedő MTK a következő három etapban összesen csak húsz egységet kapott.

Támadásban Szeitl Vanessa is felzárkózott Benke Sára mellé a pontok területén, így a negyedik játékrészre 25 pontos különbség alakult ki a csapatok között. A sima győzelemmel pedig klubunk játékosai immár zsinórban hét sikernél tartanak.

MTK Budapest-TFSE–Atomerőmű KSC Szekszárd II 66-41 (18-21, 14-8, 15-6, 19-6)
Részletes statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!