Tenisz
Fucsovics Márton

Kosárlabda: az MTK-TFSE teher nélkül játszhat az éremért a Hepp-kupában (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.01.20 Frissítve: 2023.01.20 Kosárlabda női

Hegedűs Péter vezetőedzőnk a wbasket.hu-nak nyilatkozott az NB I/B Zöld csoportjában és a Hepp-kupában is remekül szereplő második csapatunkról.

Egy héttel ezelőtt a Hepp-kupa negyeddöntőjében az MTK-TFSE együttese 83-47-re győzte le az SZPA-HSE gárdáját, ezzel bejutott a sorozat négyes döntőjébe. A kék-fehérek a korábbi fordulókban a BKG Príma Szigetszentmiklós II. (66-53), illetve a Vasas Akadémia II. (66-54) csapatát verték, majd a negyeddöntőben – a már említett módon – a SZPA-HSE-t is felülmúlták. Ezzel 2021 után az MTK-TFSE ismét éremért küzdhet a Hepp-kupában. Hegedűs Péter vezetőedzőt a wbasket.hu kérdezte a továbbjutást követően az évad eddigi tapasztalatairól.

– Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Ami különösen izgalmassá teszi, hogy ha az adott napi forma nem megfelelő, akkor véget is ér a kupa. Ez némi pluszt csempész a meccsekbe a B-csoporthoz hasonlítva, amelyben a nők között nem találkoznak a játékosok egyenes kieséses versenyhelyzettel. A szezon előtt a cél a Final Four elérése volt, és ez sikerült is a legutóbbi győzelemmel. Kicsit már előre szaladva, a négyes döntőben bármi megtörténhet. Konkrét elvárást az eredményt illetően nem fogalmaztunk meg, csak szeretnénk kiélvezni azt, hogy éremért küzdhetünk. Igyekszünk majd a legjobbunkat nyújtani – mondta a szakportálnak Hegedűs Péter.

A területi elven átszervezett Amatőr bajnokságban a Zöld-csoportban szerepel az MTK-TFSE, ahol kilenc lejátszott mérkőzés után 8/1-es mutatóval vezeti a tabellát. A csoportban a DVTK U23-as alakulata áll még egy vereséggel, míg mögöttük masszív üldözőboly alakult ki az Ajka, a Vasas és a Nyíregyháza csapatával, mely egyaránt három vereséggel követi az első két helyezettet.

– Teljesen átalakult a B-csoport – fogalmazott a vezetőedző. – A csapatunk összességében jó és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Az külön öröm számomra, hogy hét játékos átlagol tíz pont felett. Tehát minden mérkőzésen más tud többet belerakni a közösbe, mindig más veszi fel a vezérhangyának a szerepét. Ez lehet az egyik erősségünk, hogy sok kis szorgos játékos alkotja a csapatunkat. Nincsen kiemelt sztárunk, aki minden alkalommal huszonöt pontot dobna. Van viszont hat-nyolc olyan játékosunk, aki bármelyik mérkőzésen a csapatunk legjobbja lehet. Erre az ellenfeleknek is nehezebb felkészülniAzt tapasztalom, hogy jó a közösség, a lányok szeretik egymást. Viszonylag jól sikerült összefésülni a keret magját azzal a négy játékossal, aki nem edz velünk, de a mérkőzéseken segítségünkre vannak az A-csoportos együttesből. Ez a kooperáció jól működik. Bizakodva várjuk a szezon második felét, és bízunk benne, hogy az évad végén az első kettőben leszünk, így a rájátszásban is megmutathatjuk magunkat. Ehhez még jó pár mérkőzést kell nyernünk, és addig még sok víz le fog folyni a Dunán.

A teljes interjú ITT olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!