Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: elérkezett az első tétmeccs

Publikálva: 2024.09.05 Frissítve: 2024.09.04 Kézilabda

Az első fordulóban a Dunaújvárossal küzdünk meg a két pontért, szombaton.

Elérkezett a várva várt pillanat, hosszú hetek óta azért dolgozik kézilabdacsapatunk, hogy készen álljon a bajnoki rajtra. Az első mérkőzés soha egyik csapat számára sem könnyű, így nem számíthatunk a Dunaújváros ellen sem egyszerű menetre.

Szombati ellenfelünk életében a legnagyobb változást az jelentette a nyár folyamán, hogy új vezetőedzővel kezdték meg a nyári felkészülést, hiszen Gulyás Péter vette át az alakulat irányítását. A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától érkező szakembert nem kell bemutatni senkinek, ám a többszörös válogatott jobbszélső számára a női gárdával való közös munka újdonság lesz. A kispadon történt újítás mellett a játékosállomány is átalakult.

Az NBI/B-s Érdről két belső posztos kézilabdázó is érkezett, Gerháth Kincső és Kellermann Dóra személyében. A távozó Horváth Petrát balátlövő pozícióban idegenlégiós játékossal pótolta a Dunaújváros, ugyanis a korábban több francia csapatot megjárt 29 éves Déborah Kpodar érkezett a piros-fehérekhez. Emellett két lengyel játékos is csatlakozott a kerethez, a cseh Banik Most csapatától Daria Somionka, illetve a rutinos jobbátlövő, Paulina Masna erősíti a gárdát.

Hozzánk hasonlóan tehát a Dunaújváros állományában is nagy volt a játékosmozgás, különösen a belső posztra érkeztek új igazolások. Mindkét csapat túl van több felkészülési találkozón, ám az első tétmeccsre szeptember 7-én kerül sor, 15:00 órai kezdettel a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

Vágó Attila: ‒ Végre kezdődik a bajnokság, nagyon várjuk már, ráadásul rangadóval indul számunkra. Fontos lenne, hogy jól kapjuk el a rajtot, hiszen nagyon szoros lesz a mezőny, minden egyes pontnak döntő jelentősége lehet később a végelszámolásban. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 1. forduló

2024. szeptember 07. szombat, 15:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest─Dunaújvárosi KKA  

Játékvezetők: Kiu G., Kiu T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!