Kézilabda
Kobela Tamara

Kézilabda: Zentai Dorottyáék negyedikek lettek

Publikálva: 2022.06.20 Frissítve: 2022.06.20 Kézilabda

Az ifjúsági strandkézilabda-világbajnokságon szerepelt kézilabdázónk, aki különdíjban is részesült.

Június 11-én indult útnak Krétára az ifjúsági strandkézilabda-válogatott, amely az Iráklio (Heraklion) városában rendezett világbajnokságon vett részt június 14–19. között. A csapat tagjai közt felfedezhettünk egy ismerős arcot, ugyanis Zentai Dorottya is a nemzeti együttes játékosa. Dorci sajnos ebben az évben nálunk nem mutathatta meg magát, hiszen még a nyári felkészülés során térdszalag-szakadást szenvedett. Dorci a rehabilitációját követően a homokon tért vissza a kézilabdás kerékvágásba.

A Pinizsi Zoltán vezette ifjúsági strandkézilabda-válogatott a csoportmérkőzések során nem talált legyőzőre, a lengyeleket, a thaiföldieket és az uruguayiakat is két vállra fektette. A középdöntőben tovább meneteltek a mieink, először az ukránokat verték meg 2:0-ra, majd a brazilok ellen arattak 2:1-es sikert, aztán a spanyolokat is legyőzve már a negyeddöntőben találták magukat. Az elődöntőbe kerülésért a franciákon keresztül vezetett az út, nem is okozott nehézséget az akadály leküzdése a lányoknak, 2:0-ra őket is megverték.

A döntőbe jutásért játszva szenvedték el első vereségüket, a hollandok jutottak be a fináléba. A bronzmérkőzésen döntő felvonásra került sor, 1:1 volt a találkozó állása, és a mindent eldöntő etapot a lengyelek nyerték meg, így a mieink lecsúsztak a dobogóról. Dorci a negyedik hely mellett különdíjban is részesült, őt választották meg a világbajnokság legjobb specialistájának. Játékosunk a következő élményekkel utazott haza.

‒ Nehéz mit mondani, szerettünk volna éremmel hazatérni, de ez most nem jött össze, természetesen nagyon csalódottak vagyunk, de annál több élménnyel gazdagodtunk a pár nap alatt. Sokan szeretnének ilyen világversenyre kijutni, és mi negyedik helyen végeztünk, ami abszolút szép eredmény. Még kicsit szomorúak vagyunk, de idővel ez a helyezés is megszépül majd.

Fotók: MKSZ

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!